TAMPEREEN AKVAARIOSEURA RY - AKVAARIOHARRASTAJAN ASIALLA JO VUODESTA 1945

Päädyit juuri Suomen vireimmän akvaarioyhdistyksen sivustolle! Tervetuloa tutustumaan toimintaamme.

Tampereen Akvaarioseura ry:n tarkoituksena on edistää akvaarioharrastusta Tampereen alueella ja lähiympäristössä sekä toimia tavallisia akvaarioharrastajia yhdistävänä linkkinä laajemminkin. Yhdistyksessä on jäseniä ympäri Suomen. TAS on jäsenmäärältään Suomen suurimpia akvaarioseuroja.

Tampereen Akvaarioseura tarjoaa mukavaa toimintaa kaikille akvaarioista kiinnostuneille ikään ja kokemukseen katsomatta. Yhdistykseemme ovat tervetulleita niin vasta-alkajat kuin kokeneemmatkin harrastajat. Jäseneksi liittyminen on helppoa: täytät vain sähköisen jäsenrekisterilomakkeemme niin otamme sinuun yhteyttä.

Tampereen Akvaarioseura järjestää jäsenilleen monenlaista mielenkiintoista toimintaa, kuten akvaariohuutokaupan syksyisin, akvaariokirpputoritapahtuman keväisin, esitelmiä, monenlaisia tee-se-itse kursseja, retkiä ja vierailuja akvaarioliikkeisiin sekä yleisöakvaarioihin. Seuran toiminnasta tiedotetaan näiden Internet-sivujen lisäksi myös seuran omassa Botia-lehdessä sekä Aqua-Webin akvaariokeskustelupalstalla.
 


KEVÄTKAUDEN 2020 TAPAHTUMAT:
 

  • 19.1. Avoimien ovien päivä
  • 9.2. Akvaariokirpputori
  • 13.3. - 15.3. Ciclidistien retki Tukholmaan
  • 22.3. Luento: CO2. Kaikki hiilidioksidista
  • 4.4. Retki HAS:n huutokauppaan
  • 15.4. Kevätvuosikokous
  • 26.4. Luento: Uuden Lastensairaalan riutta-akvaarion tarina
  • 9.5. Vierailu Särkänniemen Akvaarioon 

 

 

 

 

 

 

 

 

UUTISET JA PÄIVITYKSET:

24.11. AKVAARIOKIRPPIS


Kierrätys on muotia! Siispä suunnaksi akvaariokirppis TAS:n kerhohuoneella osoitteessa Ilmarinkatu 39 B. Kirpputori on kaikille ostajille avoin. Myytäväksi tuotteitaan voivat tuoda kaikkien akvaarioseurojen jäsenet.

Tavaroiden vastaanotto on klo 11 – 12 ja kirpputori klo 12 – 14. Erityisesti kasvit ovat liikkuneet vauhdilla, joten paikalle on hyvä tulla heti kirppiksen alkaessa, jos mielii päästä parhaille apajille.

Tervetuloa!
 


7.11. SYYSVUOSIKOKOUS

Kokous pidetään kerhohuoneella (Ilmarinkatu 39B) klo 18.00. Valitaan toimihenkilöt sekä vahvistetaan talousarvio ja toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle. Käydään läpi myös muut sääntömääräiset asiat. Kahvia ja pullaa. Tervetuloa!


20.10. 2019 KIEKKOKALALUENTO, paikka vaihtunut! 

Jukka Salon kiekkokalaluento pidetään ennakkotiedoista poiketen osoitteessa Kauppakatu 5, 4.krs, Hämpin kattosauna. Tervetuloa kuuntelemaan! 


HUUTOKAUPPA 12.10. 2019 klo 9:30 - 17:00

Perinteinen TAS:n syyshuutokauppa pidetään jälleen Tampereen Klassillisella Lukiolla lauantaina 12.10. 2018 klo 9:30 – 17:00. Lukio sijaitsee ihan Tampereen ytimessä Tuomiokirkon vieressä, osoitteessa Tuomiokirkonkatu 5. Sinne on vain muutaman minuutin kävelymatka rautatieasemalta.

 

TAS JÄLLEEN LEMMIKKI TAMPERE 19 -MESSUILLA MUKANA 7. - 8. 9. 2019!

Tampereen akvaarioseura pystytti viime vuonna todella näyttävän messuosaston lukuisine altaineen, aina liejuryömijöistä riuttaan. Kävijöitä osastollamme olikin runsaasti. Tänä vuonna ei jäädä yhtään huonommaksi; osastollemme tulee mukaan kolme yhteistyökumppaniyritystä omine tuotteineen ja esittelyineen. Heidän pisteidensä lisäksi TAS toki pystyttää jälleen omia esittelyaltaita ja jakaa infoa.

Tule ihmeessä paikalle nappaamaan hyviä messutarjouksia, katselemaan näyttäviä altaita ja keskustelemaan akvaristien kanssa. Lemmikki Tampere 19 on koko perheen monipuolinen messutapahtuma Tampereen messuhallissa 7. – 8. 9. 2019.

 

4.7.2019 TIEDOTE VIERASLAJEISTA JOITA EI SAA JATKOSSA PITÄÄ AKVAARIOISSA

Olemme saaneet alla olevan viestin Maa- ja Metsätalousministeriöstä. Se selventää tilannetta kiellettyjen vieraslajien listasta:

”Hyvät akvaarioyhdistykset, -harrastajat ja –kauppiaat sekä muut akvaariokasvien käyttöön tai myyntiin liittyvät toimijat,

Vieraslajilainsäädäntöä niin kansallisesti kuin EU:n osalta on täydennetty kesäkuun 2019 aikana. EU:n vieraslajilainsäädännön alla kiellettiin kaksi uutta vesikasvia
Brasilianvesiasteri, Gymnocoronis spilanthoides
Poimukellussaniainen, Salvinia molesta


Kansalliseen (kiellettyjen lajien) vieraslajiluetteloon lisättiin vesikasvi
Kanadanvesirutto, Elodea canadensis

Maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa 18.6.2019 erittäin valitettavasti mainittiin EU:n vieraslajiluettelon yhteydessä myösintianvesitähdikki, Hygrophila polysperma, mikä on kuitenkin edelleen sallittu, esimerkiksi akvaariossa pidettävänä lajina. Maa- ja metsätalousministeriö on tästä virheestä sekä sen aiheuttamasta mahdollisesta hämmennyksestä erittäin pahoillaan.

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote on nyt korjattu, ja oikea tiedote löytyy mm. ministeriön sivustolta https://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/eu-n-vieraslajiluetteloon-lisattiin-jalleen-uusia-lajeja

Johanna Niemivuo-Lahti
Neuvotteleva virkamies / Ministerial Adviser
Maa- ja metsätalousministeriö / Ministry of Agriculture and Forestry, Finland”

ELY-keskusten ilmoitus akvaarioharrastajayhdistyksille haitallisista vieraslajeista:

Kansalliseen luetteloon on lisätty uusia eläin- ja kasvilajeja 1.6.2019 alkaen. Myös EU:n luetteloon lisätään uusia lajeja kesällä 2019.
EU:n tai kansalliseen vieraslajiluetteloon kuuluvaa lajia ei saa päästää ympäristöön eikä tuoda Suomeen EU:n ulkopuolelta eikä myöskään toisesta EU-maasta, pitää hallussa, kasvattaa, kuljettaa, saattaa markkinoille, välittää taikka myydä tai muuten luovuttaa.
Kansalliseen vieraslajiluetteloon lisätty vesikasvilaji 1.6.2019 alkaen:

Kanadanvesirutto Elodea canadensis

Kansalliseen luetteloon jo vuodesta 2016 kuuluvia lajeja ovat esimerkiksi:

Alppivesilisko (alppimanteri) Ichtyosaura alpestris

Vihersammakot Pelophylax

EU:n vieraslajiluetteloon jo vuodesta 2016 lähtien kuuluvia lajeja ovat esimerkiksi:

Afrikanvesihäntä Lagarosiphon major

Amerikankääpiörapu Orconectes limosus

Amerikkalaisperäinen Orconectes virilis -rapuFaxonius virilis

Isoärviä Myriophyllum aquaticum (2017 lähtien)

Kampaärviä Myriophyllum heterophyllum (2017 lähtien)

Karheaviuhkalehti Cabomba caroliniana

Kellusvesihyasintti Eichhornia crassipes

Keltamajavankaali Lysichiton americanus

Marmorirapu Procambarus fallax f. virginalis

Punakorvakilpikonna Trachemys scripta

Punarapu (punarämerapu, punainen suorapu) Procambarus clarkii

Rohmutokko Perccottus glenii

Saharasbora Pseudorasbora parva

Sumasammakonputki (leinikinputki, kelluva penni) Hydrocotyle ranunculoides

EU:n vieraslajiluetteloon kesällä 2019 lisättävät kalat ja vesikasvit:

​Aurinkoahven Lepomis gibbosus

Juovakorallimonni Plotosus lineatus

Brasilianvesiasteri Gymnocoronis spilanthoides

Poimukellussaniainen Salvinia molesta

Mitä minä voin tehdä?
Älä hanki vieraslajia akvaarioon, ja poista vieraskasvilajit akvaariosta. Huolehdi, ettei eläimiä pääse karkaamaan, ja ettei esimerkiksi akvaarion vettä vaihtaessa luontoon päädy kasvinosia tai eläimiä. Luetteloissa mainittujen vieraslajien tilaaminen myös nettikaupoista on kielletty. Ota huomioon, että luetteloihin kuuluvia suosittuja akvaariokasveja on myynnissä Suomessa ja Euroopassa myös väärillä nimillä. Jos haitallinen vieraslajieläin on ollut lemmikkinä ennen lajin ottamista EU:n tai kansalliseen luetteloon, lemmikin saa pitää sen luonnolliseen kuolemaan saakka. Omistajan pitää kuitenkin varmistaa, ettei eläin pääse lisääntymään tai karkaamaan. Luettelossa mainittua lemmikkiä ei saa myöskään myydä tai välittää eteenpäin.

Mitä vieraslajit ovat?
Vieraslajeilla tarkoitetaan eläimiä, kasveja ja muita eliöitä, jotka ihminen on tuonut niiden luontaisen levinneisyysalueen ulkopuolelle. Vieraslajia pidetään haitallisena erityisesti, jos se uhkaa luonnon monimuotoisuutta. Vieraslajeista voi olla haittaa myös esimerkiksi maa- ja metsätalouden tuholaisina.
Akvaarioista karanneet vieraslajit voivat aiheuttaa haittaa ympäristössä esimerkiksi syrjäyttämällä alkuperäisiä lajeja ja yksipuolistamalla leviämisalueensa lajistoa. Vieraslajit voivat tuoda myös mukanaan tauteja ja loisia, joille alkuperäislajit eivät ole vastustuskykyisiä.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) valvoo EU:n vieraslajiasetuksen ja kansallisen vieraslajilain ja -asetuksen noudattamista. Tämä viesti on osa haitallisten vieraslajien torjuntaa koskevien kansallisten hallintasuunnitelmien mukaista viestintää.

Lisätietoja:
ympariston.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi
Kansallinen vieraslajiportaali
Vieraslajit ja lainsäädäntö – usein kysyttyjä kysymyksiä
EU:n vieraslajiluettelo
Kansallinen vieraslajiluettelo
Kansallinen asetus vieraslajeista aiheutuvien riskien hallinnasta
EU:n vieraslajiasetus
Kansallinen laki vieraslajeista aiheutuvien riskien hallinnasta
Hallintasuunnitelma haitallisten vieraslajien torjumiseksi II
Hallintasuunnitelma haitallisten vieraslajien torjumiseksi I
Yhteystiedot: (etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi)
Etelä-Pohjanmaa: Leena Rinkineva-Kantola
Etelä-Savo: Sirpa Peltonen
Häme: Riitta Ryömä, Rauni Itkonen
Kaakkois-Suomi: Tuula Tanska
Kainuu: Marja Hyvärinen
Keski-Suomi: Aulis Jämsä, Liisa Horppila-Jämsä
Lappi: Taina Kojola
Pirkanmaa: Tiina Schultz
Pohjois-Karjala: Hanna Keski-Karhu, Sirkka Hakalisto
Pohjois-Pohjanmaa: Tupuna Kovanen
Pohjois-Savo: Antti Lammi, Kimmo Haapanen
Uusimaa: Juha Lumme
Varsinais-Suomi: Leena Lehtomaa

 

AKVAARIOJALUSTAN RAKENTAMINEN 28. 4. 2019 klo 12:00 - 15:00

Kerhotilallamme Aku Kutila esittelee erilaisia jalustaratkaisuja ja erilaisista materiaaleista tehtyjä jalustoja. Käymme läpi huomioitavia asioita tukevan jalustan rakentamiseksi, sekä tutkailemme erilaisia verhoiluratkaisuja.           

 

KEVÄTVUOSIKOKOUS 10.4. 2019 klo 18:00

Kevätvuosikokous järjestetään seuran kerhotilalla. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Seura tarjoaa kokouskahvit ja pullat. Tervetuloa!

 


TEE-SE-ITSE -SUODATINTAPAHTUMA 24.3. klo 12:00 - 15:00

Tutustumme TAS:n kerhotilalla biologisen suodatuksen toimintaperiaatteisiin ja rakennamme erilaisia suodattimia.

Tapahtumassa on mahdollista lunastaa käyttämiään materiaaleja itselleen. Tällä kertaa materiaalit tulevat yhteystyökumppaniltamme Tampereen Akvaariokalalta. Käteismaksu.

Tämä on opettavainen tapahtuma, vaikka et juuri nyt uutta suodatinta tarvitsisikaan. Tervetuloa mukaan oppimaan!

 

 

RETKI PÄÄKAUPUNKISEUDULLE 2.3. 2019 ALKAEN KLO 8:00

Tiedossa on monipuolinen, hyvin vihreä retki pääkaupunkiseudulle! Käymme ainakin Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa ja Vantaan Viherpajassa, aikataulun puitteissa mahdollisesti muuallakin. Jos paikat eivät ole entuudestaan tuttuja, niin kerrottakoon, että akvaristia varmasti kiinnostaa ainakin kasvitieteellisen lummealtaan vaikuttavat kasvit ja Viherpajan japanilainen puutarha karppeineen.

Noiden lisäksi pääsemme huikeaan yksityiskohteeseen Espoossa. Siellä tiedossa on uima-altaaseen tehty karppiallas ja viherseinä, eli aika erityiseen kotiin pääsemme kurkistamaan! Innokkaimmat saavat kuulemma jopa uida altaassa! Paluumatkalla poikkeamme vielä toisessa yksityiskodissa Turengissa katsomassa Exodon paradoxuksia ja herppejä.

Retkelle lähdemme Kalevasta klo 8:00. TAS:n jäsenet kulkevat kimppakyydein. Alle 12-vuotiailla tulee olla huoltaja mukana. Jäseniltä peritään kyytimaksu: 10,00 euroa aikuisjäseneltä, 5,00 euroa nuorisojäseneltä ja TAS:iin kuulumattomilta 15,00 euroa. Kyytiin voi tulla myös Tampere-Helsinki moottoritien varrelta. Retken aikataulu elää varmasti päivän mittaan, mutta arvioitu paluuaika Tampereelle on 20:00. (Sisäänpääsyn kasvitieteelliseen maksavat kaikki itse. Kohteeseen käy myös Museokortti ja Smartum. )

Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, ota yhteyttä Kari Yli-Muiluun (kari.ylimuilu@gmail.com) 20.2 mennessä.

 

AKVAARIOKIRPPUTORI 10.2. 2019 klo 11:00 - 14:00

TAS:n avoin akvaariokirpputori. Tavaroiden vastaanotto klo 11:00-12:00. Kirpputorin myynti alkaa heti sen jälkeen klo 12:00 - 14:00. Kirpputori on kaikille avoin ja pääsymaksuton, mutta myytäväksi tavaraa saavat tuoda vain kaikkien akvaarioseurojen jäsenet. Tapahtumassa sovelletaan yhdistyksen huutokauppasääntöjä: http://tas.aqua-web.org/gs/index.php?id=akvaariohuutokauppaAVOINTEN OVIEN PÄIVÄ 20.1. 2019 klo 12:00 - 14:00.

Olet lämpimäsi tervetullut tutustumaan TAS:in toimintaan, kerhotilan akvaarioon ja kirjastoon, sekä juttelemaan ja kahvittelemaan muiden akvaarioharrastajien kanssa.

Liittymistarjous! Avoimissa ovissa seuran jäseneksi voi liittyä ilman liittymismaksua, eli pelkän vuosijäsenmaksun hinnalla. Osoitehan on Ilmarinkatu 39 B (kellarikerros), ovella on näkyvä TAS:n kyltti ja ständi. 

 


VIERAILU SÄRKÄNNIEMEN AKVAARIOON 12.12. 2018 KLO 18:00 - 20:00

Tampereen akvaarioseuran jäsenet pääsevät keskiviikkona 12.12. klo 18:00 – 20:00 jälleen tutustumaan Särkänniemen akvaarioon ihan privaatisti. Edellisillä Akvaariokierroksilla eläintenhoitajat ovat kertoilleet vaihtelevasti sekä Akvaarion historiasta ja teknisestä kokoonpanosta, että erilaisten kalayksilöjen tai -lajien toimintatavoista – jopa opetetuista tempuista! Varmasti tälläkin kertaa saamme kuulla jotain mielenkiintoista kalojen, matelijoiden ja sammakkoeläinten ihastelun lisäksi. Akvaariokierroksen jälkeen pidetään arpajaiset Tampereen akvaarioseuran hyväksi.

Akvaariokierros on ilmainen, mutta kannattaa siis varata kuitenkin arpajaisrahaa mukaan. :)

Huomioithan, että kaikkien tilaisuuteen osallistuvien on oltava Tampereen akvaarioseura ry:n jäseniä. Jos et vielä ole jäsen, voit liittyä näillä nettisivuilla Jäseneksi-välilehdellä, tai paikanpäällä tapahtumassa!

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuman FB-sivu: https://www.facebook.com/events/1899728703475632/

 

 

AKVAARIOKIRPPUTORI 18.11. klo 11:00 -14:00


TAS:n kerhotiloissa pidetään kaikillle avoin akvaariokirpputori. 

Tavaroiden vastaanotto kello 11:00-12:00. Huomioithan pakkaus- ja hintalappuohjeet allaolevasta pdf-tiedostosta.  
 
Kirpputori kello 12.00-14.00.


RETKI PÄÄKAUPUNKISEUDUN AKVAARIOLIIKKEISIIN 10.11. 2018 klo 8:00 - 20:00 

Vierailemme päivän aikana useammassa akvaarioliikkeessä (alustavasti Akvaario Kurki, Akvaariolinna, Itäkeskuksen Faunatar, Akvaariokeskus, Siniriutta ja Rallen Riutta).

 

SYYSVUOSIKOKOUS 8.11. KLO 18:00 - 19:00


Syysvuosikokouksessa valitaan toimihenkilöt sekä vahvistetaan talousarvio ja toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle. Käydään läpi myös muut sääntömääräiset asiat. Vuosikokous pidetään TAS:n kerhotilassa osoitteessa Ilmarinkatu 39 B. 

Kahvia ja pullaa. Tervetuloa!
 

RIUTTA-AKVAARION PERUSTAMINEN 7.10. 2018 klo 12:00 - 14:00

Riutta-asiantuntijamme Aku Kutila pitää esitelmän merivesiakvaarion perustamisesta ja sen vaatimuksista seuramme kerhohuoneella, osoitteessa Ilmarinkatu 39B.

Tämä erityisesti merivesiharrastuksesta haaveileville ja aloittelijoille suunnattu esitelmä painottuu sellaisen akvaarion perustamiseen, jossa voidaan kasvattaa myös koralleja. Aku on marinoitunut suolavesiharrastuksessa vuodesta 2010 ja hän on pitänyt aiheesta lukuisia esitelmiä. Tervetuloa kuuntelemaan! 


VIERAILU SÄRKÄNNIEMEEN AKVAARIOON 20.5.2018 klo 9:30

Vierailemme jälleen Särkänniemen Akvaariossa, missä pääsemme tutustumaan monenlaisten lajien lisäksi myös akvaarion tekniikkaan. Lopuksi pidämme perinteiset arpajaiset seuran hyväksi. Arpajaisissa arvotaan akvaariotarvikkeita – varaa mukaasi hieman käteistä.

Akvaariovierailun ja arpajaisten (kesto noin 1-1,5 tuntia) jälkeen kaikilla halukkailla on mahdollisuus käydä Koiramäen eläinpuistossa jäsenetuhintaan (-50 % normaaleista hinnoista). Huom! Kaikkien tapahtumaan osallistuvien tulee olla seuran jäseniä.LUENTO: MIKÄ ON KORALLI? 29.4. 2018 klo 12 - 15

Mitä ne ovat? Syövätkö ne? Miksi ne tarvitsevat valoa? Miten ne lisääntyvät? Miksi ne ovat niin värikkäitä?

Sunnuntaina 29.4. 2018 klo 12:00 – 14:00 seuran kerhohuoneella Aku Kutila raottaa luennollaan muun muassa näiden polyyppieläinten anatomiaa, selviytymismekanismeja ja historiaa. Aku on paatunut merivesiharrastaja ja on omistanut erilaisia riutta-akvaarioita vuodesta 2010. Runsaan omakohtaisen kokemuksen ja tiedon lisäksi Aku on mielenkiintoinen ja sujuvasanainen luennoitsija, eli vähemmänkin aihetta tuntevien kannattaa reippaasti lähteä mukaan. Oppiminen on aina hauskaa, kun on akvaarioista kyse!OMAN AKVAARION RAKENTAMINEN AKRYYLISTA JA LASISTA 15.4. 2018 KLO 12 - 15. 

Miten akvaario kootaan? Minkälaista lasin pitää olla? Mitä tarvikkeita akvaarion kokoamiseen tarvitaan? Tapahtumassa käydään läpi akvaarion rakentamisen teoriaa ja lopuksi kokoamme akryyli- ja lasiakvaarion.

 

VIERAILU VEERA MOBERGIN LUONA 22.4. 2018 KLO 12.00

Tutustutaan Veeran työpaikan ja kodin akvaarioihin (12 kpl) ja terraarioprojektiin, sekä chinchillaan. Tarjolla myös kahvia ja kakkua! :)

Käymme ensin Veeran työpaikalla (tatuointi- ja lävistysstudio Rönkkö & Moberg, Pinninkatu 30), jossa näemme mm. 1300 litraisen erilaisten kultakalojen kansoittaman altaan. Sieltä siirrymme kävellen lyhyen matkan päähän Veeran asunnolle. Ei ennakkoilmoittautumista!12.3. 2018:
KEVÄTVUOSIKOKOUS 11.4. 2018 KLO 18.00


Kevätvuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten esimerkiksi hyväksytään toimintakertomus ja tilinpäätös kuluneelta toimikaudelta sekä päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle.

TAS tarjoaa kokouskahvit ja pullat. Tervetuloa!

 

1.3.2018:
LAUSUNTO UUTEEN ELÄINSUOJELULAKILUONNOKSEEN

Tampereen Akvaarioseura ry on antanut alla olevan lausunnon eläinsuojelulakiluonnokseen yhdessä lausunnossa mainittujen seurojen kanssa.

____

Tampereen Akvaarioseura ry., Tämän lausunnon ovat antaneet yhteistyössä Tampereen Akvaarioseura ry., Jyväskylän Akvaarioseura ry., Lahden Akvaarioseura ry., Oulun Akvaarioseura ry. ja Porin Akvaariokerho ry.

Olemme tutustuneet eläinsuojelulain luonnokseen ja havainneet muutamia täsmennystä ja korjausta vaativia seikkoja. Keskitymme lausunnossamme näihin kohtiin. Mielestämme lain säätämisen vaikeus ei voi olla perusteena siihen, että tiettyjen eläinryhmien lemmikkinä rajoitetaan voimakkaasti tai pito kielletään kokonaan. Mikäli rajoituksia tai kieltoja aletaan toteuttaa, viranomaisten pitää pystyä hankkimaan kattavat yksityiskohtaiset tiedot, joilla voidaan perustellusti osoittaa rajoistusten ja kieltojen tarpeellisuus. Tietojen hankkimisen vaikeus tai työläys eivät ole riittäviä selityksiä summittaisille rajoituksille ja kielloille.


8 §: Eläinlajien ja eläinten pitoa koskevat rajoitukset


Vastustamme listausta sallituista eläinlajeista kalojen osalta. Akvaarioharrastus on voimakkaasti itsesäädelty eläinten pitomuoto ja akvaario-oloihin soveltumattomat lajit ovat viimeisten vuosien aikana käytännössä hävinneet suomalaisilta markkinoilta. Kun laji ei sovellu pidettäväksi akvaarioon esimerkiksi ruokavalionsa ja suuren aikuiskokonsa vuoksi, tämä tunnistetaan harrastajayhteisössä, eivätkä maahantuojat tuo kyseistä lajia maahan kysynnän puuttuessa. Tämän vuoksi yleisesti saatavilla on ainoastaan akvaario-oloissa helposti hoidettavia kalalajeja.
Kokemusperäisen tiedon merkitys on suuri akvaariokalojen hoidon kannalta, ja tieteellistä vertaisarvioitua tietoa akvaariossa pidettävien kalojen luonnollisista esiintymisalueista on myös hyvin saatavilla. Kaloille pystytään järjestämään luontoa vastaavat olosuhteet, jossa ne voivat toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistään. Tärkeintä on selvittää kunkin lajin luonnonveden arvot, tarpeet uimisen ja piiloutumisen suhteen sekä lajille sopiva ravinto. Näiden tarpeiden huomioon ottaminen ja sopivien olosuhteiden järjestäminen on nykyaikaisten vesitestausmenetelmien, laadukkaiden ruokien, sekä helpon ja nopean tiedonsaannin ansiosta vaivatonta kaikille harrastajille.
Sallittujen lajien listaaminen tulisi olemaan haastava prosessi. Kalalajeja on kymmeniätuhansia ja lisää lajeja löydetään ja kuvataan tieteellisesti useita joka vuosi. Lisäksi jo tunnettujen lajien paikallismuotoja kuvataan uusiksi lajeiksi ja lajeja siirretään toisiin sukuihin. Lähes jokaisen kotimaisen akvaarioliikkeen tilausvalikoimassa on tuhansia akvaarioon soveltuvia lajeja. Jos ja kun listaus jäisi vajaaksi, niin kalalajeja tultaisiin hakemaan listalle valtavasti, yksinkertaisesti kalalajien määrän perusteella. Sallittujen lajien listan luominen ja ylläpitäminen on siis käytännössä mahdotonta siten, että lista olisi kattava ja syrjimätön. Mikäli luonnoksessa mainittavien listojen toteuttaminen nähdään kuitenkin välttämättömänä, kalojen osalta huomattavasti käytännöllisempää on luoda lista akvaarioon ja lammikkoon soveltumattomista lajeista.

9 §: Eläinlajilistojen muuttaminen


Yhdenvertaisuuden kannalta näemme haasteellisena, että tietyn eläinryhmän harrastajat joutuvat lajikohtaisesti vaatimaan listalle lisättäväksi jopa useita satoja eläinlajeja ja perustelemaan näitä vaatimuksia mahdollisesti tuomioistuinkäsittelyssä, kun toisiin eläinryhmiin ei kohdistu samanlaisia vaatimuksia. Tämä ei vastaa lakiluonnoksessa mainittua periaatetta yhdenvertaisuudesta ja syrjimättömyydestä. Vähintään lisäykset listoihin tulisi tehdä ryhmittäin, perustuen esimerkiksi lajien maantieteellisesti läheisiin esiintymispaikkoihin, yhdenmukaisiin vesiolosuhteisiin, samantyyppisiin ruokailutapoihin ja samantapaiseen käyttäytymiseen, tai sukulaislajeihin, eikä keskittyä yksittäisten lajien lisäyksiin.

Lajilistan laatimisen ja ylläpitämisen vaatima hallinnollisen työn ja asiantuntijatyön määrä on suuruusluokassaan kohtuuton listan alkuperäiseen tarkoitukseen nähden. Lista sallituista eläinlajeista ei ole soveltuva eikä tehokas eläinsuojelullisesta näkökulmasta.


8 § ja 28 §: Luonnonvaraisten eläinten elätettäväksi ottaminen


Pidämme selkärankaisten eläinten luonnosta pyydystämisen laajennettua kieltoa tarpeettomana kalojen osalta. Kaloille on kotiakvaariossa helppo järjestää luonnon elinympäristön kaltaiset olosuhteet niin veden laadun kuin ympäristönkin suhteen.
Kaloja pidetään kunkin lajin vaatimusten mukaisesti akvaariossa, joten esimerkiksi luonnosta pyydetyt parvikalat eivät joudu toisistaan erilleen, vaan niitä pidetään myös akvaariossa parvessa lajitovereidensa seurassa. Toisaalta kalat, jotka ovat luonnossakin yksineläjiä, eivät kaipaa lajitovereita akvaariossakaan. Kalat pystyvät toteuttamaan luontaista käyttäytymistään akvaariossa ja myös luonnosta pyydetyt kalat lisääntyvät säännöllisesti akvaariossa. Niitä on hoidettu akvaarioissa menestyksekkäästi jo vuosikymmeniä, ja yhä parantunut tietoisuus kalojen vaatimuksista parantaa edelleen sekä luonnosta pyydettyjen, että viljeltyjen kalojen hoidon tasoa. Kalojen elinikä onkin usein akvaariossa pidempi kuin luonnossa.
Kalojen ei ole tarkoitus kesyyntyä. Niiden ei ole tarkoitus olla ihmiskontaktissa kuten monien muiden harrastuseläinten. Akvaariota seurataan lasin takaa, eikä eläinten elämää häiritä tarpeettomasti. Kalat eivät kykene hahmottamaan olevansa suljetussa tilassa, mikäli sen mitat riittävät kalan luonnollisen liikkumistarpeen tyydyttämiseen. Mikäli kalan elinympäristö tyydyttää sen liikkumiseen, piiloutumiseen, ravintoon ja sosiaalisuuteen liittyvät tarpeet ja vesi on kemiallisesti soveltuvaa tarjoten stressittömän ympäristön, edellytykset hyvälaatuiseen elämään ovat vähintään yhtä hyvät kuin luonnossa. Luonnollisten vihollisten kuten lintujen ja petokalojen puuttuminen sekä luonnonoloja varmempi ravinnonsaanti parantavat kalan elämänlaatua entisestään.
Kalalajien maahantuonnin rajoittamisella on merkittäviä taloudellisia vaikutuksia akvaarioalan tukkuyrittäjille ja vähittäismyyjille. Luonnosta pyydettyjen kalojen pitokieltolla tai positiivilistalla olisi suurimmat negatiiviset vaikutukset akvaarioihin erikoistuneisiin liikkeisiin, jotka tällä hetkellä tarjoavat harrastajille tuoreinta tietoa
ja asiantuntemusta akvaariokalojen lajikohtaisesta hoidosta. Näiden liikkeiden lopettaminen vaikuttaisi vahingollisesti akvaariokalojen hyvinvointiin.
Luonnosta pyydetyt yksilöt ovat tärkeitä myös kalojen laajan geeniperimän ylläpidossa, jotta viljeltyjen kalojen populaatio ei sisäsiittoistu, eikä yksilöiden terveys heikkene. Katsomme, että luonnosta pyytämisellä ei ole kielteisiä vaikutuksia kalojen hyvinvointiin, eikä sitä siten voi perustella eläinsuojelullisella näkökulmalla.


8 § ja 28 §: Luonnosta pyytämisen vaikutukset paikalliselle ympäristölle


Kaloilla on hyvä lisääntymispotentiaali ja luonnon kalojen kannat kestävät pyyntiä hyvin. Esimerkiksi kardinaalitetraa on pyydystetty viime vuosisadan puolivälistä lähtien kannan heikentymättä. Uhattujen kalapopulaatioiden tutkimista ja arviointia tulee jatkossakin jatkaa, ja tarvittaessa uhanalaisten lajien pyyntiä tulee rajoittaa CITES-yleissopimuksen turvin, kuten jo nyt tehdään. Uhanalaisen tai vaarantuneen lajin harrastajat voivat viljellä kyseistä lajia ja mahdollisesti auttaa myös esimerkiksi ympäristökatastrofin seurauksena kärsineen paikallisen populaation elvyttämisessä. Jo nyt on olemassa esimerkiksi afrikkalaisia kirjoahvenlajeja, jotka olivat hävinneet kokonaan luonnosta ja joita on nyt palautettu menestyksekkäästi takaisin luontoon akvaarioharrastajien altaissa lisäääntyneiden yksilöiden avulla.
Kalojen keräys tapahtuu erityistä varovaisuutta noudattaen, jotta ne selviävät varmasti hyväkuntoisina akvaarioliikkeeseen ja harrastajalle – tämä on tärkeää myös kalojen pyydystyksestä elantonsa saaville paikallisasukkaille. Kalojen keruu luonnosta on varsinkin Etelä-Amerikassa merkittävää työtä, jonka ansiota sademetsä pysyy sademetsänä, eikä sitä oteta esimerkiksi ympäristöä tuhoavaan laidunnuskäyttöön. Kalojen keruu tarjoaa siis paikallisille työtä, jonka turvin he voivat jatkaa elämäänsä kotiseudullaan, eikä heidän tarvitse alkaa harjoittamaan karjankasvatusta, maanviljelyä tai muuttaa kaupunkeihin. Näin ollen tilannetta tulee arvioida myös sosioekonomisten ja ympäristönsuojelullisten vaikutusten näkökulmasta.


8 § ja 28 §: Kalojen luonnostapyynnin vaikutukset Suomessa


Pidämme Suomen luonnonvaraisten selkärankaisten eläinten elätettäväksi ottamisen kieltoa pääsääntöisesti oikeana päätöksenä, mutta näemme kalat poikkeuksena. Osalle Suomen luonnon kaloista on helppoa järjestää hyvin sopivat olosuhteet akvaarioissa ja varsinkin puutarhalammikoissa. Osa mahdollisista lammikossa pidettävistä kaloista on myös erittäin yleisiä luonnossa, kuten esimerkiksi ruutana. On vaikea nähdä perusteita esimerkiksi juuri ruutanoiden lammikossa pidon kieltämiselle. Lähempi tarkastelu sen suhteen, mitä Suomen kalalajeja luonnonvaraisten eläimien pitokiellon tulisi koskea, olisi tarkoituksenmukaista tehdä asetustasolla.


26 § Eläinjalostus


Maailmalla kalojen jalostukseen liittyy eläinsuojelun kannalta merkittäviä ongelmia. Suomessa tilanne on huomattavasti parempi, mutta pitkälle jalostettuja lajeja tuodaan myös jonkin verran maahan. Näemme, että kaikki sellainen jalostus, jonka seurauksena kala ei voi enää toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistään saati aiheuttaa sille kärsimystä, on kiellettävä. Samoin tulisi kieltää toimenpiteet, jotka aiheuttavat kärsimystä. Esimerkiksi väriaineen injektointi kalaan tai kalan evien typistys. Niiden kalojen, jotka on aikaansaatu edellä mainitun kaltaisen jalostuksen tai toimenpiteen seurauksena, kaupallinen ja yksityinen maahantuonti on kiellettävä.

 

27.2.2018
RALLEN RIUTTA YHTEISTYÖKUMPPANIKSI!

Verkkokauppa Rallen Riutta ja TAS ovat tehneet yhteistyösopimuksen. TAS:n jäsenet saavat jatkossa 5 prosentin alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista. Alennuksen saa syöttämällä jäsenkortista löytyvän koodin ostoskorissa "Kupongit" -kenttään. Lisäksi liike lahjoittaa tuotepalkintoja Särkänniemen vierailu-tapahtumien yhteydessä pidettäviin arpajaisiin.

Yhteystiedot:
http://rallenriutta.fi/fi/

19.2.2018
HELSINGIN AKVAARIOKESKUS YHTEISTYÖKUMPPANIKSI!

Helsingin Akvaariokeskus ja TAS ovat tehneet yhteistyösopimuksen. TAS:n jäsenet saavat jatkossa 5 prosentin alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista (lukuunottamatta akvaarioita ja kaapistoja) ja 10 prosentin alennuksen kaloista esittäessään jäsenkorttinsa liikkeessä. Akvaariokeskuksen nettikaupassa alennuksen saa syöttämällä jäsenkortista löytyvän koodin tilausvaiheessa "Aktivoi kuponki tai lahjakortti" -kenttään. Lisäksi liike lahjoittaa tuotepalkintoja Särkänniemen vierailu-tapahtumien yhteydessä pidettäviin arpajaisiin.

Yhteystiedot:
http://www.akvaariokeskus.com

 

19.2.2018:
PETS' FRIENDS EI OLE ENÄÄ TAMPEREEN AKVAARIOSEURAN YHTEISTYÖKUMPPANI

Valitettavasti Pets' Friends on irtisanonut yhteistyösopimuksen. Jatkossa TAS:n jäsenet eivät siis saa enää alennuksia kyseisestä liikkeestä. Pahoittelemme tilannetta!

 

12.2.2018: RÄKMIXIN VALMISTUS SUNNUNTAINA 25.2. 2018 KLO 12:00- 15:00

Seuran tiloissa kokkaillaan räkmixiä kaloille. Perinteisen reseptin mukaan tehtyyn pakasteruokaan tulee esimerkiksi kuorellisia katkarapuja, pakastekalaa, porkkanaa ja pinaattia. Ruoka sopii erinomaisesti useimmille kalalajeille ja sitä on helppo tehdä itse kotonakin. Ohjetta myös helppoa varioida omiin tarpeisiin. 

Tapahtumassa on ensin pieni alustus räkmixin historiaan jonka jälkeen valmistetaan erä räkmixiä. Valmista ruokaa voi ostaa mukaan heti tapahtuman jälkeen, mutta myös myöhemmin. 

 

30.12.2017: KEVÄTKAUDEN TAPAHTUMAKALENTERI ON JULKAISTU.

Lisätietoja Toiminta - sivulla.

 

11.12.2017: PIKKUJOULUT LAUANTAINA 16.12. KLO 17:00

HUOM! Poikkeaa Botiaan painetusta ajasta, joka oli 9.12.

TAS järjestää perinteiset pikkujoulunsa myös tänä vuonna Aku Kutilan kotona, josta ilta jatkuu Tampereen yöhön. Tarjolla on jouluruokailun lisäksi 1000 - litraisen riutta-akvaarion töllistelyä. Ilmoittautumiset erityisruokavalioineen pyydetään jättämään 14.12 mennessä AINOASTAAN osoitteeseen aku.kutila@gmail.com. Paluuviestinä saat Akun osoitteen.

Tuothan myös mukanasi korkeintaan 5 euron arvoisen lahjan pukinkonttiin.

Tapahtuman omakustannushinta on 10 euroa ja maksu tapahtuu paikan päällä käteisellä.

Tervetuloa!

 

24.11.2017 AKVAARIOKIRPPUTORI LAUANTAINA 25.11. KLO 11:00

TAS:n kerhohuoneella järjestetään kaikille avoin ja pääsymaksuton akvaariokirpputori lauantaina 25.11.

Tavaroiden vastaanotto kello 11.00-12.00
Kirpputori kello 12.00-14.00.

Maksaa voit käteisellä. Tapahtumassa sovelletaan yhdistyksen huutokauppasääntöjä, jotka löytyvät osoitteesta http://tas.aqua-web.org/gs/data/uploads/liitteita/huutokauppasaannot_TAS.pdf

Myyntiin saa tuoda mitä tahansa akvaarioharrastukseen liittyviä tavaroita, kasveja tai eläimiä, pois lukien EU:n vieraslajistalla olevat lajit. Järjestäjä ottaa 10 % palkkion tuotteen myyntihinnasta, loput tilitetään myyjälle. Myytäväksi tavaraa saavat tuoda kaikkien akvaarioseurojen jäsenet. Ostamaan saa tulla kuka tahansa. Merkitse myytäviin tuotteisiin vähintään tuotteen nimi, oma nimesi ja yhdistyksesi sekä hinta (vähintään 2,00 euroa). Huutokauppalappuja tietojen merkitsemiseen löytyy yhdistyksen Internet-sivuilta osoitteesta http://tas.aqua-web.org/gs/data/uploads/huutokauppalaput.pdf.

 

15.11.2017 SILIKONIEN VAIHTONÄYTÖS SUNNUNTAINA 19.11. KLO 12:00

Pitäisikö akvaarion silikonisaumat joskus uusia ja mitä hyötyä tai haittaa tästä voi olla? Riittääkö ns. suojasaumojen vaihto, vai pitääkö koko allas purkaa osiin? Miksi vanhojen saumojen poistoon ei kannata käyttää mattopuukkoa ja mitkä taas ovat hyviä työvälineitä?

Esimerkiksi näihin kysymyksiin vastaamme tämän tapahtuman aikana. Emme kuitenkaan tyydy vain kertomaan asioista, vaan näytämme käytännössä muutamalla akvaariolla, miten työ tehdään kunnolla ja missä kohdissa tapahtuu herkästi virheitä.

Tapahtuma järjestetään TAS:in kerhotilalla.

Tervetuloa!

 

5.9.2017 VASTINE SEURA- JA HARRASTUSELÄINTEN HYVINVOINNIN NEUVOTTELUKUNNAN KANNANOTTOON 29.8.2017


Pidämme selkärankaisten eläinten luonnosta pyydystämisen laajennettua kieltoa tarpeettomana toimena kalojen osalta. Kaloille on kotiakvaariossa helppo järjestää luonnon elinympäristön kaltaiset olosuhteet niin veden laadun, kuin ympäristönkin suhteen.

Kaloja pidetään kunkin lajin vaatimusten mukaisesti akvaariossa, joten esimerkiksi luonnosta pyydetyt parvikalat eivät joudu toisistaan erilleen, vaan niitä pidetään myös akvaariossa parvessa lajitovereidensa seurassa. Toisaalta kalat, jotka ovat luonnossakin yksineläjiä, eivät kaipaa lajitovereita akvaariossakaan. Kalat pystyvät toteuttamaan luontaista käyttäytymistään akvaariossa ja myös luonnosta pyydetyt kalat lisääntyvät säännöllisesti akvaariossa. Luonnosta pyydetyt yksilöt ovat tärkeitä kalojen laajan geeniperimän ylläpidossa, jotta viljeltyjen kalojen populaatio ei sisäsiittoistu, eikä yksilöiden terveys heikenny.

Kalojen ei ole tarkoitus kesyyntyä. Niiden ei ole tarkoitus olla ihmiskontaktissa kuten monien muiden harrastuseläinten. Akvaariota seurataan lasin takaa, eikä eläinten elämää häiritä tarpeettomasti. Kalojen keräys tapahtuu erityistä varovaisuutta noudattaen, jotta ne selviävät varmasti hyväkuntoisina akvaarioliikkeeseen ja harrastajalle – tämä on tärkeää myös kalojen pyydystyksestä elantonsa saaville paikallisasukkaille. Kalojen keruu luonnosta on varsinkin Etelä-Amerikassa merkittävää työtä, jonka ansiota sademetsä pysyy sademetsänä, eikä sitä oteta esimerkiksi ympäristöä tuhoavaan laidunnuskäyttöön. Kalojen keruu tarjoaa siis paikallisille työtä, jonka turvin he voivat jatkaa elämäänsä kotiseudullaan, eikä heidän tarvitse alkaa harjoittaa karjankasvatusta, maanviljelyä tai muuttaa kaupunkeihin. Näin ollen tilannetta tulee arvioida myös sosioekonomisten ja ympäristönsuojelullisten vaikutusten näkökulmasta.

Kaloilla on hyvä lisääntymispotentiaali ja luonnon kalojen kannat kestävät pyyntiä hyvin. Esimerkiksi kardinaalitetraa on pyydystetty viime vuosisadan puolivälistä lähtien kannan heikentymättä. Uhattujen kalapopulaatioiden tutkimista ja arviointia tulee jatkossakin jatkaa ja tarvittaessa uhanalaisten lajien pyyntiä tulee rajoittaa CITES-yleissopimuksen turvin kuten jo nyt tehdään.
Luonnosta pyydettyjä kaloja on hoidettu akvaarioissa menestyksekkäästi vuosikymmeniä, ja yhä parantunut tietoisuus kalojen vaatimuksista parantaa edelleen sekä luonnosta pyydettyjen että viljeltyjen kalojen hoidon tasoa. Kalojen elinikä onkin usein akvaariossa pidempi, kuin luonnossa.

Tampereen Akvaarioseura ry:n hallitus

(Seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan kannanoton voit lukea täältä: http://www.elaintieto.fi/neuvottelukunta-luonnosta-pyydettyjen-elainten-ottaminen-lemmikiksi-kiellettava/) 

 

5.9.2017 AVOIMIEN OVIEN PÄIVÄ SUNNUNTAINA 10.9 KLO 12.00-16.00

Tule tutustumaan TAS:n toimintaan, uudistettuun kerhotilaan ja juttelemaan muiden akvaarioharrastajien kanssa. Seura tarjoaa pullakahvit. Tervetuloa!

Huom! Tapahtuman yhteydessä voi liittyä TAS:n jäseneksi ilman liittymismaksua!! Tämä tarjous on voimassa myös sunnuntaina aikana nettisivujen kautta liittynneille.

 

15.8.2017 VIERAILU PASI HAILLAN LUONA 27.8.2017 KLO 12:00

TAS vierailee Pasi Haillan luona Janakkalassa. Pasilla on muun muassa yksi valtakunnan suurimmista merivesiakvaarioista ja suuri, toimivalla tulivuorella varustettu pihalammikko. TAS järjestää tapahtumaan yhteiskuljetuksen kerhotilalta. Ilmoittaudu 23.8 mennessä Aku Kutilalle (aku.kutila@gmail.com) mikäli osallistut vierailuun. Ilmoita viestissäsi matkaan lähtevien nimet, heidän puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa. Kerro myös, onko sinulla käytössäsi auto ja montako kyytiisi mahtuu.

HUOM! Yhteiskuljetuksella tulevilta peritään kyytimaksu 5,00 EUR aikuisjäseniltä ja 2,00 EUR nuorisojäseniltä. Varaathan kyytimaksun käteisenä mukaasi.

 

 

2.8.2017 LAMMIKKOVIERAILU 13.8.2017 KLO 14.00

Tutustutaan Katja ja Tarvo Kulon juuri valmistuneeseen kotimaisten kalojen lampeen ja sen tekniikkaan, sekä 1000 litraiseen vaneriakvaarioon. Paikan osoite on Kaarnintie 1, Kangasala. Mikäli tulet autolla, se kannattaa pysäköidä joko läheisen Lidlin, rengasliikkeen tai apteekin pihaan. Julkisilla tullessa ota Tampere-Kangasala bussi, esimerkiksi linja 40 A tai 40 B. jää pois Mämmisuon pysäkillä, josta on kävelymatkaa paikalle noin 300 metriä.
 

LAUANTAINA 10.6.2017 KLO 11:00 YLIMÄÄRÄINEN AKVAARIOKIRPPUTORI

TAS:n kerhohuoneella järjestetään kaikille avoin ja pääsymaksuton akvaariokirpputori lauantaina 10.6

Tavaroiden vastaanotto kello 11.00-12.00
Kirpputori kello 12.00-14.00.

Maksaa voit vain käteisellä! Tapahtumassa sovelletaan yhdistyksen huutokauppasääntöjä, jotka löytyvät osoitteesta http://tas.aqua-web.org/gs/data/uploads/liitteita/huutokauppasaannot_TAS.pdf

Myyntiin saa tuoda mitä tahansa akvaarioharrastukseen liittyviä tavaroita, kasveja tai eläimiä, pois lukien EU:n vieraslajistalla olevat lajit. Järjestäjä ottaa 10 % palkkion tuotteen myyntihinnasta, loput tilitetään myyjälle. Myytäväksi tavaraa saavat tuoda kaikkien akvaarioseurojen jäsenet. Ostamaan saa tulla kuka tahansa. Merkitse myytäviin tuotteisiin vähintään tuotteen nimi, oma nimesi ja yhdistyksesi sekä hinta (vähintään 2,00 euroa). Huutokauppalappuja tietojen merkitsemiseen löytyy yhdistyksen Internet-sivuilta osoitteesta http://tas.aqua-web.org/gs/data/uploads/huutokauppalaput.pdf.

 

TAS:ILLA TAPAHTUU

Keskiviikkona 19.4 klo 18.00 vierailemme Särkänniemen Akvaariossa ja pidämme arpajaiset seuran hyväksi Arpajaisissa arvotaan akvaariotarvikkeita. Huom! Kaikkien tapahtumaan osallistuvien tulee olla seuran jäseniä.

Sunnuntaina 23.4. klo 12.00 seuran tiloissa tutustutaan akvaariokäyttöön sopiviin liimamassoihin ja epokseihin, sekä opetellaan erilaisia kikkoja, joilla saadaan aikaiseksi tukevia kivikasoja ja kasveilla peitettyjä kantoja. Lisäksi rakennamme yksinkertaisen mattosuodattimen ja kerromme erilaisista mattosuodatinratkaisuista. Voit rakentaa oman mattosuodattimesi paikan päällä ja materiaalien hinnalla. Voit tuoda paikalle myös omia kiviäsi, kantojasi, kasvejasi, plekoluolia ym. askarteluun sopivaa tarviketta.

 

7.3.2017 VIERAILU ZOOPET YHTEISTYÖLIIKKEESEEN LAUANTAINA 11.3.2017 KLO 14.00

Tutustutaan uusimpaan yhteistyöliikkeeseen Tampereen Lielahdessa.  Huomioikaa, että liikkeen osoite  on Possijärvenkatu 4, 33400 Tampere. Eli se ei siis  sijaitse Ylöjärvellä, kuten jäsenkortissa virheellisesti lukee.

 

12.2.2017 SÄHKÖPOSTILISTAN LIITTYMISLINKKI KORJATTU

Valveutunut jäsenemme huomasi, että linkki sähköpostilistalle liittymiseen oli viallinen. Linkki on nyt korjattu ja sähköpostilistalle voi liittyä täällä: http://www.freelists.org/list/tas. Ohjeet liittymiseksi löydät täältä.

 

29.12.2016 KEVÄTKAUDEN TAPAHTUMAKALENTERI ON JULKAISTU.

Lisätietoja Toiminta - sivulla.

 

26.12.2016 UUSIA CITES-ELÄINLAJEJA JA UUSIA LUPAVAATIMUKSIA

2.1.2017 lähtien vaaditaan usealle uudelle eläinlajille CITES-luvat, kun CITES-sopimuksen muutokset tulevat voimaan. CITES-sopimuksen lupasääntelyn piiriin on otettu useita uusia eläinlajeja, etenkin matelijoita, sammakoita ja kaloja, ja muutaman vanhan CITES-lajin määräykset muuttuvat (esimerkkinä harmaapapukaija). CITES-listauksen jälkeen eläimen tuontiin ja vientiin EU:n ulkorajojen yli vaaditaan CITES-luvat. Muutos vaikuttaa myös EU:n sisämarkkinatoimintaan, sillä CITES-eläimen laillinen alkuperä on kyettävä osoittamaan kaikessa kaupallisessa toiminnassa, myös yksityishenkilöiden välillä. CITES-määräykset koskevat sekä luonnonvaraisia että tarhattuja eläinyksilöitä.

Useita jokirauskulajeja viedään vuonna 2017 liitteeseen CITES III/EU C. Tämä tarkoittaa sitä, että EU:n ulkopuolelta tuotaessa on tehtävä ns. CITES-tuonti-ilmoitus Tullissa. CITES-tuonti- ilmoituslomake löytyy sekä Tullin sivuilta että www.ymparisto.fi/cites/hakemuslomakkeet. Tuonti-ilmoituksen lisäksi on Tullissa esitettävä viejämaan myöntämä CITES-vientilupa, jos eläin on peräisin siitä maasta, jonka nimi on CITES-lajiluettelossa lajinimen perässä. Muista maista tuotaessa riittää CITES-viranomaisen myöntämä muu todistus, jolla todistetaan lähetyksen alkuperämaa.

CITES-määräysten alaiset jokirauskut:
Paratrygon aiereba (III Kolombia)
Potamotrygon spp. (III Brasilia), eli kaikki Brasiliasta peräisin olevat Potamotrygon-suvun lajit
Potamotrygon constellata (III Kolombia)
Potamotrygon magdalenae (III Kolombia)
Potamotrygon motoro (III Kolombia)
Potamotrygon orbignyi (III Kolombia)
Potamotrygon schroederi (III Kolombia)
Potamotrygon scobina (III Kolombia)
Potamotrygon yepezi (III Kolombia)

Enkelikala
Oranssienkelikala, myös keltaenkelikala (Holacanthus clarionensis) listataan liitteeseen CITES II/EU B. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen tai toisen EU:n maan sisällä on myynnin (tai muun kaupallisen toiminnan) yhteydessä pystyttävä osoittamaan niiden laillinen alkuperä. CITES- viranomaisen (tai valvontaviranomaisen) pyytäessä on pystyttävä osoittamaan, että eläimet on joko tuotu EU:n alueelle ennen kuin ne listattiin CITES-liitteeseen, tuotu laillisesti EU:n alueelle CITES-määräysten voimaantultua (eli eläin on voitava jäljittää tiettyyn CITES-tuontilupaan) tai kasvatettu EU:ssa laillisista emokaloista. Eläimen laillisen alkuperän osoittavat asiakirjat on aina annettava eteenpäin uudelle omistajalle. Ilman näitä asiakirjoja olevaa eläintä ei pidä ostaa.

Tuonnista ja viennistä
Kun EU-lainsäädäntö on voimassa on tämän B-liitteen enkelikalan EU:n ulkorajojen yli kuljettaessa oltava CITES-vientilupa (vienti) ja CITES-tuontilupa (tuonti). Lisätietoa vienti- ja tuonti- vaatimuksista www.ymparisto.fi/cites/lemmikit (Eksoottiset lemmikkieläimet). Liitteessä CITES III/EU C olevien jokirauskujen vientiin EU:n ulkopuolelle vaaditaan CITES- vientilupa tai muu CITES-viranomaisen myöntämä alkuperätodistus.

Lisätietoja
Suomen ympäristökeskus SYKE (CITES-lupaviranomainen Suomessa) Luontoympäristökeskus/Lajien suojelu/CITES-lupa-asiat PL 140, 00251 Helsinki puh. 0295 251 000 (vaihde), sähköposti: cites@ymparisto.fi

Uusi CITES-lajiliiteasetus löytyy ympäristöhallinnon verkkosivuilta www.ymparisto.fi/cites kun asetus on tullut voimaan vuoden 2017 alkupuolella.

www.ymparisto.fi/cites
www.ymparisto.fi/cites/elaimet
www.ymparisto.fi/cites/lemmikit
www.ymparisto.fi/cites/lupamenettely

 

14.12.2016 JOULUMYYJÄISET LAUANTAINA JA SUNNUNTAINA 17-18.12

Teemme inventaarion TAS:n myyntitarvikkeisiin ja pidämme ennen sitä myyjäiset kerhotilalla (Ilmarinkatu 39 B). Kaikkien myyntitarvikkeiden hinnoista saa tulevana viikonloppuna 10% alennuksen, pois lukien VIMIn nestemäiset kasvilannoitteet, joiden alennus on peräti 50%. Kannattaa siis tulla käväisemään jouluostoksilla kerhotilalla

lauantaina 17.12 klo 10.00 - 12.00
tai
sunnuntaina 18.12 klo 12.00 - 16.00.

Kaikki myyntitarvikket ja niiden hinnat löytyvät Myyntitarvikkeet -sivulta. Muistathan varata mukaan käteistä, sillä kortit eivät toistaiseksi käy maksuvälineenä kerhotilalla.

 

3.12.2016 PIKKUJOULUT LAUANTAINA 10.12 KLO 17:00

TAS järjestää perinteiset pikkujoulunsa tällä kertaa Aku Kutilan kotona, josta ilta jatkuu Tampereen yöhön. Tarjolla on jouluruokailun lisäksi tuoreen 1000 - litraisen riutta-akvaarion töllistelyä. Ilmoittautumiset erityisruokavalioineen pyydetään jättämään 7.12 mennessä osoitteeseen aku.kutila(at)gmail.com. Paluuviestinä saat Akun osoitteen. Tervetuloa!

 

3.12.2016 ESITELMÄ: AKVAARION ALKEET OSA 3 SUNNUNTAINA 4.12 KLO 13:00

Miten kalat kotiutetaan oikein, mitä tulisi ottaa huomioon kalojen ruokinnassa ja milloin on altaan vedenvaihdon aika? Entä miten kalat pidetään terveinä ja kuinka niitä tarvittaessa voidaan lääkitä? Esimerkiksi näihin kysymyksiin etsitään vastauksia TAS:n aloitteleville, mutta myös kokeneemmille harrastajille suunnatun luentosarjan kolmannessa osassa.

 

15.11.2016 ESITELMÄ: KALATUTKIJANA AFRIKASSA SUNNUNTAINA 20.11 KLO 14.00

Kokemuksia vesistöjen biodiversiteettitutkimuksesta eteläisessä Afrikassa. Tuuli Mäkinen esittelee virtavesien vähemmän tunnettua lajistoa ja kertoo muita havaintoja paikan päältä.

Tervetuloa!

 

26.10.2016 SYYSVUOSIKOKOUS JA MIKROSKOOPIN KÄYTTÖÖN TUTUSTUMISTA SUNNUNTAINA 6.11 KLO 12.00

TAS pitää syysvuosikokouksen kerhotilalla 6.11, klo 12.00 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten esimerkiksi valitaan toimihenkilöt sekä vahvistetaan talousarvio ja toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle. Perinteiseen tapaan tarjolla on kahvia ja pullaa. Vuosikokouksen jälkeen tutustutaan mikroskoopin käyttöön Ville Kivisalmen johdolla. Omia näytteitä saa ja kannattaa tuoda tutkittavaksi.

Tervetuloa!

 

20.10.2016 AKVAARION ALKEET OSA 3 SIIRRETTY! UUSI PÄIVÄMÄÄRÄ SUNNUNTAINA 4.12. KLO 12.00

Tampereen akvaarioseuran Akvaarion alkeet osa 3 – luento on siirretty esitelmöijän sairastumisen vuoksi. Uusi päivämäärä on sunnuntaina 4. joulukuuta klo 13:00. Katso lisätiedot alta.

 

17.10.2016 AKVAARION ALKEET OSA 3 - KALOJEN JA KASVIEN HOITO SUNNUNTAINA 23.10. KLO 12.00.

Miten kalat kotiutetaan oikein, mitä tulisi ottaa huomioon kalojen ruokinnassa ja milloin on altaan vedenvaihdon aika? Entä miten kalat pidetään terveinä ja kuinka niitä tarvittaessa voidaan lääkitä? Esimerkiksi näihin kysymyksiin etsitään vastauksia TAS:n aloitteleville, mutta myös kokeneemmille harrastajille suunnatun luentosarjan kolmannessa osassa. Ensi sunnuntain tapahtumassa (TAS:n kerhotilalla, Ilmarinkatu 39 B) puhujina toimivat Aku Kutila, Kari Yli-Muilu ja Henna Tervo. Aku on vuosia harrastanut aktiivisesti makeanveden kasviakvaarioita ja erityisesti suolaisen veden koralliriutta-akvaarioita. Karilla on takanaan yli 10 vuoden työkokemus akvaario-alalta ja Henna on pitkän linjan aktiiviharrastaja sekä Tampereen Akvaariokalan kauppias.

Tervetuloa!

 

21.9.2016 SYYSHUUTOKAUPPA LAUANTAINA 24.9

Tampereen akvaarioseura järjestää tänäkin vuonna perinteisen syyshuutokaupan. Huutokauppapaikkana toimii Tampereen klassillinen lukio (Tuomiokirkonkatu 5, 33100 Tampere). Sisäänpääsy on kaikille maksuton, mutta vain akvaarioseurojen jäsenet saavat tuoda tuotteita myyntiin.

Aikataulu
9:30 tavaran vastaanotto / kauppiaat
11:30 huutokauppa
12:30 marketti / kauppiaat
13:00 huutokauppa
14:30 marketti / kauppiaat
15:15 huutokauppa
17:00 lopuksi on vielä mahdollisuus ostaa markettipöytään myymättä jääneitä tuotteita (+ kauppiaat)
17:30 paikka suljetaan ja siivotaan

Lisätietoja Huutokauppa -sivulla. Tervetuloa!

 

9.8.2016 VIERAILU ROBERT BLOMERUKSEN KOTIIN 11.9 KLO 14.00

Sunnuntaina 11. syyskuuta klo 14.00 vierailemme TAS:n pitkäaikaisen jäsenen Roopen luona ja tutustumme kanoihin, fasaaneihin ja papukaijoihin. Lisäksi paikalta löytyy merivesiakvaario sekä pihasta pieni lammikko. Paikan päälle kuljetaan kimppakyydein (matka-aika n. tunti suuntaansa) ja TAS hoitaa polttoainekulut. Mikäli haluat mukaan vierailulle, laita viestiä puheenjohtajalle sähköpostitse osoitteeseen kari.ylimuilu[at]gmail.com keskiviikkoon 7.9. mennessä ja ilmoita viestissäsi nimesi sekä puhelinnumerosi. Kerro myös, onko sinulla käytössäsi auto ja jos on, montako kyytiisi mahtuu.

 

2.8.2016 SYYSKAUDEN TAPAHTUMAKALENTERI ON JULKAISTU.

Lisätietoja Toiminta - sivulla.

 

29.7.2016 AVOIMIEN OVIEN PÄIVÄ SUNNUNTAINA 28.8 KLO 12.00-16.00

Tule tutustumaan TAS:n toimintaan, kerhotilan 1000 litraiseen akvaariokokonaisuuteen ja juttelemaan muiden akvaarioharrastajien kanssa. Kerhotilalla on myös myynnissä akvaariotarvikkeita ja vedenhoitotuotteita edulliseen hintaan ja perinteiseen tapaan tapahtumassa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa.

Huom! Tapahtuman yhteydessä voi liittyä TAS:n jäseneksi ilman liittymismaksua!! Jos et pääse paikalle, ei hätää, sillä tämä tarjous on voimassa myös sunnuntain aikana nettisivujen kautta liittynneille.

 

28.7.2016 LEMMIKKIPÄIVÄ KESKUSTORILLA KESKIVIIKKONA 27.7 KLO 11-14

Tampereen Akvaarioseura osallistuu pienehköllä osastolla Kukkaisviikkojen Lemmikkipäivään. Tule moikkaamaan Russian Spy taistelukalaa ja tutustu samalla TAS:n monipuoliseen toimintaan. Tarjolla on myös paljon tietoa akvaarioharrastuksesta.

Tapahtuman yhteydessä voit liittyä TAS:n jäseneksi helposti ilman liittymismaksua!

Lämpimästi tervetuloa kaikki vedenalaisesta maailmasta kiinnostuneet!

 

2.6.2016 KANTOJENKERUURETKI KAUKAJÄRVELLE 12.6.2016 KLO 14 HUOM, AJANKOHTA MUUTTUNUT!

Kokoonnumme seuran kerhotilalle  klo 14, josta jatketaan autoilla Kaukajärvelle.  Mukaan kannattaa varata kumisaappaat tai kahluuhousut, jotta pääsee hakemaan kantoja vedestä.  Kannot ovat mutaisia ja likaisia, joten niiden kuljetusta varten on hyvä olla jätesäkkejä tai muita suojia autoon. Kantoja kerätään siis vain omaan tarpeeseen ja niiden puhdistuksesta ja jatkokäsittelystä jokainen vastaa itse.
Ilmoita tulostasi viimeistään torstaina 9.6.sähköpostitse  Aku Kutilalle aku.kutila (at) gmail.com

 

10.5.2016 VIERAILU LAMPIKEITAALLE KANGASALLE SUNNUNTAINA 22.5.2016 KLO 14.00

Vierailemme LampiKeitaalla Kangasalla sunnuntaina 22.5.2016  klo 14.00 ja pääsemme tutustumaan pihalampeen ja kuulemme koikarppien hoidosta. Paikan osoite on Herttualantie 205, 36270 Kangasala http://lampikeidas.fi/

 

 

21.04.2016 VIERAILU SÄRKÄNNIEMEN AKVAARIOON KESKIVIIKKONA 27.4 KLO 18.00


Vierailemme ensi keskiviikkona 27.4 klo 18.00 Särkänniemen Akvaariossa ja pidämme arpajaiset seuran hyväksi. Arpajaisissa arvotaan yhteistyökumppaneidemme lahjoittamia akvaariotarvikkeita. Huom! Kaikkien tapahtumaan osallistuvien tulee olla seuran jäseniä tai liittyä tapahtuman yhteydessä TAS:n jäseneksi. Tervetuloa!

 

4.4.2016 RÄKMIX TALKOOT KERHOTILALLA SUNNUNTAINA 17.4 KLO 14.00

Valmistamme perinteisen reseptin mukaista katkarapu/muikku pohjaista pakasteruokaa makeanveden kaloille, sekä myös omaa ruokaa merivesikaloille. Kaikilla jäsenillä on mahdollisuus osallistua pakasteruoan valmistukseen ja ostaa ruokaa heti mukaansa. Tuttuun tapaan tapahtuman yhteydessä voi liittyä TAS:n jäseneksi ja seuran myyntitarvikkeita voi myös ostaa tapahtuman aikana. Tervetuloa!

 

27.3.2016 VIMI - LANNOITTEITA VOI NYT MYÖS TILATA POSTITSE

TAS:in hankkimaa VIMI - erää toimitetaan nyt myös postitse. Lisätietoja lannoitteiden myyntisivulta.

 

22.3.2016 KEVÄTVUOSIKOKOUS JA KERHOTILAN ALTAAN ESITTELY ENSI SUNNUNTAINA KLO 12.00

Ensi sunnuntaina pidetään kerhotilalla kevätvuosikokous. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja tehdään päätöksiä hallituksen valmistelemasta yhdistyksen sääntöuudistuksesta. Kokouksen jälkeen esitellään pikaisesti seuran kerhotilan allas ja kerrotaan sen toiminnasta. Seura tarjoaa kokouskahvit ja pullat.

HUOM. Tapahtuman yhteydessä on mahdollista ostaa VIMIN lannoitteita ja muita seuran myyntitarvikkeita. Käteisen lisäksi maksuvälineenä käyvät myös yleisimmät maksukortit.

Tervetuloa!

 

16.3.2016 TAS:LLA MYYNTIPÖYTÄ HAS:N HUUTOKAUPASSA ENSI LAUANTAINA 19.3

Pöydästä myydään kaikkia VIMIN lannoitteita TAS:n ja HAS.n jäsenille -30% hintaan! Muut ostajat saavat alennusta 10%! VIMIN laadukkaista tuotteista löydät lisätietoa täältä.Tuomme paikalle myös reilun valikoiman Satek:n suosittuja hoitotarvikkeita, mm. alunaa, Blue- ja Green Curea, FMGMB yleislääkettä, pipettejä, mittalaseja, lääkeruiskuja, ym. Sekä DrBassleers raeruokaa. Tervetuloa erittäin edullisille ostoksille!

 

18.2.2016 VIERAILU PETS' FRIENDS -LIIKKEESSÄ LAUANTAINA 27.2  KLO 13-15.00

Vierailemme Pets' Friends liikkeessä (Juvankatu 9, Kaukajärvi). Tiedossa on hyviä tarjouksia ja akvaarioaiheinen tietovisa, jonka voittaja palkitaan liikkeen lahjoittamilla akvaariotuotteilla

 

12.2.2016 VIMI KASVILANNOITTEITA SEURAN MYYNTITARVIKEVALIKOIMAAN!

TAS on hankkinut ison erän laadukkaita VIMI merkkisiä akvaariokasvilannoitteita myyntitarvikkeisiinsa. Lannoitteita myydään kerhotilalla järjestettävien tapahtumien yhteydessä.

Tuotteiden hinnat päivitetään tähän huomisen aikana. Hinnat tulevat olemaan edulliset! Lannoitteita voi ostaa ensimmäisen kerran heti huomenna kirpputori tapahtuman yhteydessä. HUOM! Kyseessä on tavaraerä ja uutta erää ei TAS:lle ole tulossa. Joitain tuotteita on melko rajallisesti.

Saatavilla olevat tuotteet:

VIMI ALL IN ONE
250ml, 1175ml ja 5000ml
Vimi All In One on nestemäinen typpeä ja fosforia sisältävä kasvilannoite kalastoltaan vähäisiin ja kasvipainotteisiin altaisiin.

VIMI ALL IN RED
250ml, 1175ml ja 5000ml
Vimi All In Red on nestemäinen typpeä ja fosforia sisältävä kasvilannoite kalastoltaan vähäisiin ja kasvipainotteisiin altaisiin. Korostaa punaisten kasvien väriä, sisältää enemmän mm rautaa, kuin All In One.

VIMI MICRO
250ml, 1175ml ja 5000ml
Vimi Micro on nestemäinen kasvilannoite, joka sisältää mikroravinteita. Ei sisällä typpeä tai fosforia. Sopii yleislannoitteeksi myös runsaasti kaloja sisältäviin altaisiin.

VIMI ACCELERATOR
250ml, 1175ml ja 5000ml
Vimi Accelerator "nestehiili" stimuloi tehokkaasti kasvien kasvua sekä ehkäisee ja hävittää punaleviä, kuten tupsu- ja partalevää.

VIMI BOTTOM ACTION
20 kpl ja 50 kpl
Vimi Bottom Action kapselit sopivat lannoitteeksi nopeasti kasvaville kasveille. Kapselit työnnetään kasvin juurten alle pohjaan vähintään 10cm päähän toisistaan. Lannoittaa tehokkaasti jopa kuukauden.

VIMI BOTTOM LONG LASTING
20 kpl ja 50 kpl
Vimi Bottom Long Lasting kapselit sopivat lannoitteeksi uusille kasveille sekä hitaasti kasvaville kasveille. Kapselit työnnetään kasvin juurten alle pohjaan vähintään 10cm päähän toisistaan. Lannoittaa tehokkaasti jopa 4kk.

 

27.1.2016 AKVAARIOKIRPPUTORI LAUANTAINA 13.2 KLO 11.00-15.00


Kerhohuoneella (Ilmarinkatu 39 B, kellarikerros) järjestetään kaikille avoin ja pääsymaksuton akvaariokirpputori lauantaina 13.2.2015. Tavaroiden vastaanotto on kello 11.00-12.00 ja itse kirpputori pidetään kello 12.00-15.00.  Tapahtumassa sovelletaan yhdistyksen huutokauppasääntöjä, jotka löytyvät Huutokauppa-sivulta.

Myyntiin saa tuoda mitä tahansa akvaarioharrastukseen liittyviä tavaroita, kasveja tai eläimiä, poislukien EU:n vieraslajistalla olevat lajit. Järjestäjä ottaa 10 % palkkion tuotteen myyntihinnasta, loput tilitetään myyjälle. Myytäväksi tavaraa saavat tuoda kaikkien akvaarioseurojen jäsenet. Ostamaan saa tulla kuka tahansa. Maksaa voit käteisen lisäksi yleisimmillä maksukorteilla. Merkitse myytäviin tuotteisiin vähintään tuotteen nimi, oma nimesi ja yhdistyksesi sekä hinta (vähintään 2,00 euroa). Laput tietojen merkitsemiseen voit ladata Huutokauppa-sivulta.

 

21.1.2016 AVOIMIEN OVIEN PÄIVÄ SUNNUNTAINA 24.1 KLO 12.00-16.00

Tule tutustumaan TAS:n toimintaan, uudistettuun kerhotilaan ja juttelemaan muiden akvaarioharrastajien kanssa. Seura tarjoaa pullakahvit. Tervetuloa! Huom! Tapahtuman yhteydessä voi liittyä TAS:n jäseneksi ilman liittymismaksua!! Tämä tarjous on voimassa myös sunnuntaina aikana nettisivujen kautta liittynneille.

 

26.12.2015 KEVÄTKAUDEN TAPAHTUMAKALENTERI ON JULKAISTU.

Lisätietoja Toiminta - sivulla.

 

7.12.2015 VIERAILU SÄRKÄNNIEMEN AKVAARIOON KESKIVIIKKONA 9.12 KLO 18.00

Teemme perinteisen vierailun Särkänniemen Akvaarioon nyt keskiviikkona 09.12. klo 18.00. Samalla pidämme arpajaiset seuran hyväksi. Arpajaisissa arvotaan akvaariotarvikkeita. Huom! Kaikkien tapahtumaan osallistuvien tulee olla seuran jäseniä, mutta tapahtuman yhteydessä voit myös hyvin liittyä seuran jäseneksi.

Tervetuloa!

 

7.12.2015 EU:N JÄSENMAAT OVAT HYVÄKSYNEET VIERASLAJILUETTELON

Luettelon sisältämien lajien maahantuonti, myynti, kasvatus, käyttö ja ympäristöön päästäminen on EU:ssa kielletty. Lajiluettelo rajoituksineen tulee voimaan vuoden 2016 alusta.

Akvaarioharrastuksen kannalta merkittävät listalla olevat lajit ovat seuraavat:

karheaviuhkalehti (Cabomba caroliniana)
kellusvesihyasintti (Eichhornia crassipes)
lauttarusolehti (Ludwigia grandiflora)
loikorusolehti (Ludwigia peploides)
isoärviä (Myriophyllum aquaticum)
punarapu (punainen suorapu) (Procambarus clarkii)
marmorirapu (Procambarus sp.),
punakorvakilpikonna (Trachemys scripta)
sammakonputkien suvun laji (Hydrocotyle ranunculoides L. f.)
afrikanvesihäntä (Lagarosiphon major)

Lisätietoja: http://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/eu-lta-luettelo-torjuttavista-vieraslajeista-myos-suomeen-uusi-laki-riskien-hallitsemiseksi

 

17.11.2015 VIERAILU PIRKKALAN LEMMIKKIJUTTUUN LAUANTAINA 28.11 KLO 13.00

Vierailemme Tampereen Akvaarioseuran yhteistyöliike Lemmikkijutussa Pirkkalassa (Palmrothintie 2). Tarjolla on glögiä, hyviä tarjouksia ja arpajaiset.

Tervetuloa!

 

16.11.2015 ILMOITTAUDU NYT PIKKUJOULUIHIN!

Tampereen Akvaarioseura järjestää perinteiset pikkujoulunsa tänä vuonna TAS:n jäsen Jaakko Matinlompolon asunnolla Tampereen Vuoreksessa lauantaina 12.12 klo 18:00 alkaen. Ilmoittautumiset osoitteeseen jmatinlo(at)iki.fi viimeistään 9.12 mennessä. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimithan nopeasti.

Tervetuloa!

 

28.10.2015 SYYSVUOSIKOKOUS JA RIUTTA-AKVAARION PERUSTAMINEN -LUENTO SU 15.11 KLO 12.00


TAS järjestää syysvuosikokouksen sunnuntaina 15.11 klo 12 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, valitaan puheenjohtaja ja toimihenkilöt erovuoroisten tilalle, sekä vahvistetaan talousarvio ja toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle.

Kokouksen jälkeen Aku Kutila kertoo riutta-akvaarion perustamisesta. Seura tarjoaa kahvia ja pullaa. Tervetuloa!

 

24.10.2015 AKVAARIOHARRASTUS ENNEN, NYT JA TULEVAISUUDESSA -SEMINAARI

Särkänniemen planetaario 24.10.2015 klo 13.00 - 17.00. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita!

Ohjelma:


Tilaisuuden avaus kello 13.00

Markku Varjo: Akvaarioharrastusta ennen ja nyt
Tietokirjailija, biologi ja tutkimusmatkailija Markku Varjon johdolla sukellamme akvaarioharrastuksen maailmaan ja näemme, kuinka akvaarioharrastus on kehittynyt vuosien varrella ja mihin suuntaan se on menossa.

Maija Karala: Kalojen sosiaalinen käyttäytyminen luonnossa ja akvaariossaMiksi osa kaloista elää parvina, osa ryhminä, osa pareina, osa yksin? Tunnistavatko kalat toisiaan ja onko niillä ystäviä? Oppivatko ne toisiltaan, auttavatko toisiaan vai miksi ylipäätään vaivautua olemaan sosiaalinen? Kuinka erilaisten kalojen sosiaaliset tarpeet otetaan huomioon akvaariossa? Maija Karala on biologi, akvaristi ja entisen Akvaariomaailma-lehden toimittaja.

Kim Söderberg: Vuokkokalojen varjossa - Merivesiharrastuksen suolanhuurteinen historia Suomessa
1990-luvun alusta saakka toimineen akvaarioliike Siniriutan perustaja ja merivesiharrastuksen pioneeri Kim Söderberg kertoo, kuinka vesi Suomen akvaarioissa muuttui aikoinaan suolaiseksi ja minkälaista merivesiharrastus on tämän päivän Suomessa.

Ville Kivisalmi: Katsaus kuluneisiin vuosiin – akvaarioharrastusta TampereellaTampereen Akvaarioseuran pitkäaikainen entinen puheenjohtaja vie yleisön kierrokselle seuran vaiherikkaisiin tapahtumiin koko sen 70-vuotisen taipaleen ajalta.

Vapaamuotoinen keskustelutilaisuus puhujien ja yleisön kesken, aiheena akvaarioharrastuksen tulevaisuudennäkymät

Tutustumiskierros Särkänniemen akvaarioon.
Oppaana toimii akvaarion pitkäaikainen hoitaja ja seuran kunniajäsen Keijo Kyöttilä.

Tilaisuus päättyy kello 17.00.

Lämpimästi tervetuloa!

 

3.10.2015: AKVAARION ALKEET OSA 1 - TEKNIIKKA TUTUKSI SU 11.10. KLO 14.00.

Mitä kannattaa ottaa huomioon hankittaessa akvaariota, uutta tai käytettyä? Miten eri tavoin akvaarion vedensuodatuksen voi hoitaa ja mikä on hyvä suodatin? Mitä suodatin tarkalleen ottaen tekee? Minkälainen valaisin kannattaa hankkia kasviakvaarioon? Miten typpikierto toimii?

Esimerkiksi näihin kysymyksiin etsitään vastauksia TAS:n uuden aloitteleville, mutta myös kokeneemmille harrastajille suunnatun luentosarjan ensimmäisessä osassa. Ensi sunnuntain tapahtumassa (TAS:n kerhotilalla, Ilmarinkatu 39 B) puhujina toimivat Aku Kutila, Kari Yli-Muilu ja Henna Tervo. Aku on vuosia harrastanut aktiivisesti makeanveden kasviakvaarioita ja erityisesti suolaisen veden koralliriutta-akvaarioita. Karilla on takanaan yli 10 vuoden työkokemus akvaario-alalta ja Henna on pitkän linjan aktiiviharrastaja sekä Tampereen Akvaariokalan kauppias.

Tervetuloa!

 

24.9.2015: SYYSHUUTOKAUPPA LAUANTAINA 26.9!

Tampereen akvaarioseura järjestää jälleen syksyisen huutokauppansa. Huutokauppapaikkana toimii viime vuoden tapaan Pitkäjärven koulu (Vatialantie 4 A, 36240 Kangasala). Tavaroiden vastaanotto alkaa klo 10.00 ja itse huutokauppa klo 12.00. Tervetuloa!!

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Lisätietoja tapahtumasta ja sen kulusta löydät huutokauppasivulta.

Seuramme on hankkinut myös korttimaksupäätteen joten tilaisuudessa on mahdollista nostaa käteistä, sekä maksaa yleisimmillä maksukorteilla.

 

16.9.2015: SÄRKÄNNIEMEN AKVAARIO LAHJOITTAA KALOJA!

Akvaarion altaita uudistetaan ja seuraavat lajit ovat poistumassa:

6 Herttatetraa (Distichodus affinis) koko n. 20 cm, ikä 5 vuotta --- VARATTU

3 Koruripsimonnia (Synodontis decorus) 20 cm, ikä yli 10 vuotta --- VARATTU

4 Kaunoripsimonnia (Synodontis ornatipinnis) 20 cm, ikä n.10 vuotta

1 Sulkaripsimonni (Synodontis eupterus) 15 cm, ikä yli 15 vuotta

2 Marmorikäärmeenpäätä (Parachanna obscura) 30 cm, ikä n. 10 vuotta

Mikäli olet kiinnostunut jostain näistä lajeista, laita TAS:n puheenjohtajalle sähköpostiviesti. Mailiosoite löytyy näiltä sivuilta kohdasta Yhteystiedot. Kerro viestissäsi, mitä haluat, koska voit hakea (Akvaarion aukioloaikoina) ja minkälaiseen altaaseen aiot kalat laittaa.

HUOM! Kyseiset lajit ovat kaikki isoja yksilöitä ja osa myös agressiivisia petokaloja. Varmistathan ENNEN kalojen varausta, että sinulta oikeasti löytyy riittävän iso akvaario ja että sen kalasto sopii uusille kaloille! Varaukset ovat sitovia!

 

9.9.2015: VIERAILU TAMPEREEN AKVAARIOKALAAN LA 12.9 KLO 15.00-17.00

Vierailemme Tampereen Akvaariokalassa (Pinninkatu 25) ensi lauantaina. Liike on avoinna pidempään TAS:n jäsenille ja luvassa on hyviä tarjouksia sekä akvaarioaiheinen tietovisa, jonka voittaja palkitaan liikkeen lahjoittamilla akvaariotuotteilla. Vierailun aikana on mahdollista liittyä seuran jäseneksi. Halukkaat voivat myös päästä tutustumaan Akvaariokalan karanteenitiloihin. Perinteiseen tapaan tapahtumassa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa. Tervetuloa!

 

28.8.2015: AVOIMIEN OVIEN TAPAHTUMA KERHOTILALLA SU 30.8. KLO 12.00-16.00

Tule tutustumaan TAS:n toimintaan, kerhotilan uuteen 1000 litraiseen akvaariokokonaisuuteen ja juttelemaan muiden akvaarioharrastajien kanssa. Seura tarjoaa pullakahvit. Tervetuloa!

Huom! Tapahtuman yhteydessä voi liittyä TAS:n jäseneksi ilman liittymismaksua! Myös tämän sivuston kautta liittyminen kyseisenä päivänä on liittymismaksutonta.

 

27.06.2015 SYYSKAUDEN TAPAHTUMAKALENTERI ON JULKAISTU.

Lisätietoja Toiminta - sivulla.

 

21.5.2015 KERHOTILAN JÄRJESTELYTALKOOT JA MYYJÄISET ENSI SUNNUNTAINA 24.5 KLO 14.00

Viimeisenä kevätkauden tapahtumana pidämme perinteiset talkoot kerhotilalla. Olemme saaneet lahjoituksena kasan kirjoja jotka pitäisi lajitella kirjaston hyllyihin ja järjestystä kaipaavat myös mm. tomistotarvikkeet. Mikäli et päässyt viime viikonlopun eläinsuojelutapahtumaan, Joona Suhonen on paikalla nyt sunnuntaina ja voi kertoa pääkohdat viime viikonlopun asioista.

Lisäksi TAS:lle ylimääräisiä tavaroita on edelleen kerhotilassa runsaasti ja sunnuntaina niitä voi tulla katsomaan ja ostamaan. Tarjolla on mm (Eheimin) varaosia, ulkosuodattimia, valaisimia, kasvilannotteita, kalanruokaa, sisustustavaraa, akvaarion hoitovälineitä, laavakiviä sekä paljon muuta. Näitä tavaroita ei ole hinnalla pilattu.

Perinteiseen tapaan tapahtumassa voi myös liittyä TAS:n jäseneksi, lainata kirjastosta kirjoja, ostaa Satekin laadukkaita akvaarionhoitotuotteita, sekä tietenkin tavata muita harrastajia.

Tervetuloa!

 

13.5.2015 ELÄINSUOJELUPÄIVÄ SUNNUNTAINA 17.5 KLO 12.00

Ensi sunnuntaina TAS:n kerhotilalla (Ilmarinkatu 39 B) järjestetään eläinsuojelu-aiheinen tilaisuus klo 12.00 alkaen. Tilaisuudessa on tarkoitus valottaa kalojen ja ylipäätään lemmikkieläinten pidon mahdollista tulevaisuutta sekä miten tiettyjen järjestöjen ja yleisen mielipiteen asettamat mielikuvat esimerkiksi eläinten (kalojen) hyvinvoinnista ja vastuullisesta sekä eettisestä eläinten pidosta voivat vaikuttaa myös akvaarioharrastukseen.

Tilaisuuden avaa Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liitto ry:n (SEEL) puheenjohtaja Jarmo Tuutti esitelmällään "Eksoottiset eläimet ja uudistuva eläinsuojelulaki" Lyhyen tauon jälkeen on vuorossa on Joona Suhosen esitelmä "Akvaariokalat lainsäädännössä - onko harrastuksemme uhattuna?" Joona on TAS:n hallituksen jäsen ja akvaarioharrastuksen edustaja SEEL:n hallituksessa. Lopuksi on vielä mahdollista keskustella puhujien kanssa aiheista.

Tapahtuman aikana voi liittyä TAS:n jäseneksi ja siten edistää harrastuksen mahdollisuuksia nyt ja tulevaisuudessa. Kerhotilalla on myös myynnissä Satekin akvaariohoitotuotteita, sekä TAS:lle tarpeettomaksi jäänyttä tekniikkaa, esimerkiksi suodattimia. TAS tarjoaa tapahtumassa pullakahvit.

Tervetuloa!

 

HUOM!! TAPAHTUMA SIIRRETTY ENSI VIIKON KESKIVIIKOLLE 6.5.2015!!
29.4.2015 VIERAILU SÄRKÄNNIEMEN AKVAARIOON

Keskiviikkona 6.5 TAS järjestää perinteisen tutustumiskierroksen Särkänniemen akvaarioon. Kierroksen jälkeen pidämme arpajaiset seuran hyväksi. Arpajaisissa arvotaan yhteistyökumppaneiden lahjoittamia akvaariotarvikkeita. Vierailu alkaa klo 18.00. Ovet saattavat olla suljettuina myöhemmin, joten olkaa ajoissa perillä.

Huomioittehan, että kaikkien tapahtumaan osallistuvien tulee olla seuran jäseniä.

Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat jäsenet!

 

RETKI HELSINGIN AKVAARIOSEURAN HUUTOKAUPPAAN

HAS järjestää perinteisen huutokauppansa lauantaina 25.4. TAS:n jäsenet pääsevät tapahtumaan ilman pääsymaksua ja voivat tuoda omia tuotteitaan huutokauppaan myytäväksi. TAS järjestää tilaisuuteen kokopäiväretken, jäsenet kulkevat huutokauppaan kimppakyydein ja TAS hoitaa matkan bensakulut. Alle 12-vuotiailla tulee olla huoltaja mukana retkellä.

Matkaan lähdetään varhain lauantaiaamuna ja takaisin tullaan illalla. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan huutokauppareissulle, ota yhteyttä Kari Yli-Muiluun (kari.ylimuilu [at ] gmail.com) 22.4 mennessä. Ilmoita viestissäsi matkaan lähtevien nimet, heidän puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa. Kerro myös, onko sinulla käytössäsi auto ja montako kyytiisi mahtuu.

 

21.3.2015 MYYNTITARVIKELISTA LISÄTTY SIVUILLE

Seuralla on valikoima myyntitarvikkeita, joiden myyntituloilla rahoitetaan seuran toimintaa. Viimeisimmän myyntitarvikelistan löydät täältä.

 

09.03.2015 VIERAILU PET KINGDOM ELÄINLIIKKEESEEN (HUOM, MUUTTUNUT AJANKOHTA!)

Vierailemme Pet Kingdom eläinliikkeessä (Teivaankatu 1, Tampere) lauantaina 21.3 kello 12.00 - 14.00. Huomioithan, että Botian tapahtumakalenterissa ja ilmoituksia-osiossa olevat ajankohdat eivät pidä paikkaansa!

TAS:n uusin yhteistyöliike Pet Kingdom on avannut monipuolisen eläinliikkeen Lielahtikeskuksessa viime keväällä. Tutustumme liikkeen valikoimiin ja tiedossa on myös hyviä tarjouksia TAS:n jäsenille sekä akvaarioaiheinen tietovisa, jonka voittaja palkitaan liikkeen lahjoittamilla akvaariotuotteilla. Tapahtumassa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa ja tapahtuman yhteydessä voi lliityä TAS:n jäseneksi! Tervetuloa!!

 

09.03.2015 YLIMÄÄRÄINEN KEVÄTVUOSIKOKOUS LAUANTAINA 21.3.

Ylimääräinen kevätvuosikokous järjestetään kerhohuoneella (os. Ilmarinkatu 39 B) lauantaina 21.3 klo 15.00. Kokouksessa käsitellään kannatusjäsenen jäsenmaksun muuttaminen. Hallitus esittää, että maksu lasketaan 50 eurosta 10 euroon. Tervetuloa!

 

25.02.2015 KEVÄTVUOSIKOKOUS SUNNUNTAINA 8.3.2015.

Kevätvuosikokous järjestetään sunnuntaina 8.3.2015 klo 12.00 seuran kerhotilassa osoitteessa Ilmarinkatu 39 B (kellarikerros). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja tehdään päätöksiä hallituksen valmistelemasta yhdistyksen sääntöuudistuksesta. Kokouksen jälkeen suunnittelemme ja rakennamme seuran 800 litraisen altaan suodatusjärjestelmää. Seura tarjoaa kokouskahvit ja pullat. Tervetuloa!

 

11.02.2015  AKVAARIOKIRPPUTORI 14.2. KLO 12.00-15.00


Kerhohuoneella (Ilmarinkatu 39 B) järjestetään kaikille avoin ja maksuton akvaariokirpputori lauantaina 14.2.2015. Tavaroiden vastaanotto on kello 11.00-12.00 ja itse kirpputori pidetään kello 12.00-15.00. Varaa mukaan käteistä, seuralla ei käy pankkikortti ja pankkiautomaattiakaan ei ole aivan vieressä. Tapahtumassa sovelletaan yhdistyksen huutokauppasääntöjä, jotka löytyvät Huutokauppa-sivulta.

Myyntiin saa tuoda mitä tahansa akvaarioharrastukseen liittyviä tavaroita, kasveja tai eläimiä. Järjestäjä ottaa 10 % palkkion tuotteen myyntihinnasta, loput tilitetään myyjälle. Myytäväksi tavaraa saavat tuoda kaikkien akvaarioseurojen jäsenet. Ostamaan saa tulla kuka tahansa. Merkitse myytäviin tuotteisiin vähintään tuotteen nimi, oma nimesi ja yhdistyksesi sekä hinta (vähintään 2,00 euroa). Laput tietojen merkitsemiseen voit ladata Huutokauppa-sivulta.

Huom. Tänä vuonna kirpputorilla on myynnissä harrastajien tuomien tavaroiden lisäksi Satekin laadukkaita vedenhoitoaineita ja akvaarionhoitovälineitä, sekä useita seuralle tarpeettomaksi käyneitä Eheim ulkosuodattimia (suodattimien hinnat alkaen 10 euroa).

 

21.01.2015 AVOIMIEN OVIEN PÄIVÄ SU 25.1.2015 KLO 12.00-15.00


Tule tutustumaan TAS:n toimintaan, uudistettuun kerhotilaan ja juttelemaan muiden akvaarioharrastajien kanssa sunnuntaina 25.1.2015 klo 12.00-15.00. Seura tarjoaa pullakahvit. Tervetuloa! Huom! Tapahtuman yhteydessä voi liittyä TAS:n jäseneksi ilman liittymismaksua!! Jos et pääse paikalle, myös jäsenrekisterilomakkeen täyttämällä voi liittyä tämän päivän aikana ilman liittymismaksua

 

13.01.2015 VIERAILU TROPIC LIFE AKVAARIOLIIKKEESEEN ENSI LAUANTAINA.

Vierailemme Tropic Life akvaarioliikkeessä (Pispalan valtatie 102 A 2, Tampere) lauantaina 17.1 kello 14.00. Tropic Life on juuri muuttanut uusiin tiloihin ja valikoima on samalla kasvanut merkittävästi. Tiedossa on hyviä tarjouksia TAS:n jäsenille ja akvaarioaiheinen tietovisa, jonka voittaja palkitaan liikkeen lahjoittamilla akvaariotuotteilla. Tapahtumassa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa. Tervetuloa!

 

06.01.2015 ILMOITTAUDU NYT RETKELLE HELSINGIN AKVAARIOSEURAN AKVAARIONÄYTTELYYN

TAS järjestää näyttelyyn kokopäiväretken sunnuntaina 18.1. Retki toteutetaan perinteiseen tapaan kimppakyydein ja TAS hoitaa matkan bensakulut. Jokainen osallistuja maksaa kuitenkin itse oman pääsymaksunsa. Lippujen hinnat ovat seuraavat: aikuiset 8 €, lapset 5 € (6-16 v.), opiskelijat ja eläkeläiset 7 € ja perhelippu 20 € (2 aikuista ja 2 lasta).

Alle 12-vuotiailla tulee olla huoltaja mukana retkellä. Seuraan kuulumattomilta peritään 15,00 euroa kyytimaksu. Matkaan lähdetään sunnuntaiaamuna ja takaisin tullaan illalla. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, ota yhteyttä Kari Yli-Muiluun (kari.ylimuilu [at] gmail.com) torstaihin 15.1 mennessä. Ilmoita viestissäsi matkaan lähtevien nimet, heidän puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa. Kerro myös, onko sinulla käytössäsi auto ja montako kyytiisi mahtuu.

HAS on järjestänyt vastaavanlaisen tapahtuman aikaisemmin vuonna 2004 ja tapahtuma oli tuolloin Suomen siihen asti suurin akvaarionäyttely sisältäen lähes 80 allasta ja 124 kalalajia. Lisätietoja tapahtumasta löytyy Helsingin akvaarioseuran nettisivuilta osoitteesta: http://www.has.fi.

 

04.01.2015 KEVÄÄN TAPAHTUMAKALENTERI ON JULKAISTU

Lisätietoja Toiminta - sivulla.

 

01.12.2014 KUVAKILPAILUN VOITTAJAT ON VALITTU

Akvaariokuvakilpailu 2014 voittajat on valittu ja tulokset löydät TÄÄLTÄ.

 

30.11.2014 PIKKUJOULUT LAUANTAINA 13.12

Tampereen akvaarioseura järjestää jokavuotiset perinteiset pikkujoulunsa lauantaina 13.12 klo 18:00 - 23:00. Ohjelmassa on jouluruokailua, sekä pientä purtavaa. Loppuillasta siirrytään keskustaan jatkamaan illanviettoa. Ilmoittautumiset suoraan allekirjoittaneelle osoitteeseen aku.kutila(ät)gmail.com viimeistään 10.12. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimithan nopeasti.
Tervetuloa!

 

28.11.2014 ESITELMÄ AKVAARIOKALOJEN VILJELYSTÄ SU 30.11 klo 14.00

TAS järjestää nyt sunnuntaina 30.11 klo 14.00 alkaen luentotilaisuuden akvaariokalojen viljelyn haasteista. Asiaa tulee avaamaan turkulainen kokenut akvaarioharrastaja ja kalojen viljelyn veteraani Levente Bacso. Luvassa on tuhti tietopaketti kalojen lisääntymisen eri vaiheista ja "viljelyn kikkakolmosista". Tervetuloa!

 

15.11.2014 PET KINGDOM YHTEISTYÖKUMPPANIKSI!

Pet Kingdom ja TAS ovat tehneet yhteistyösopimuksen. TAS:n jäsenet saavat nyt 10 prosentin alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista (lukuunottamatta koirien ja kissojen ruokia) esittäessään jäsenkorttinsa liikkeen myymälässä. Lisäksi liike lahjoittaa tuotepalkintoja Särkänniemen vierailu-tapahtumien yhteydessä pidettäviin arpajaisiin.

Liike sijaitsee Lielahdessa, huhtikuussa avatussa kauppakeskuksessa. Pet Kingdom on täyden palvelun lemmikkieläinkauppa, josta löydät tarvikkeet sekä ruoat niin koirille, kissoille, kaneille, jyrsijöille, matelijoille, selkärangattomille ja linnuille sekä kaloille. Liikkeestä löydät myös kanit, jyrsijät, matelijat ja muut eksoottiset lemmikit sekä akvaariokalat.

Yhteystiedot:

Teivaankatu 1, 33400 Tampere
045 186 6001
lielahti@petkingdom.fi
http://www.petkingdom.fi/
https://www.facebook.com/petkingdom/timeline

 

09.11.2014 SYYSVUOSIKOKOUS JA VILLEN MIKROSKOOPPIKURSSI SU 16.11

TAS:n syysvuosikokous pidetään ensi viikon sunnuntaina 16.11, klo 12.00 alkaen. Syysvuosikokouksessa valitaan toimihenkilöt sekä vahvistetaan talousarvio ja toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle. Kokouksen jälkeen Ville Kivisalmi näyttää, miten kerhotilan mikroskooppia käytetään. Perinteiseen tapaan seura tarjoaa kokouskahvit ja pullat. Tervetuloa!

 

15.10.2014 RETKI HELSINGIN LIIKKEISIIN, KOTKAN MARETARIUMIIN JA AAPELIN AKVAARIOON LA 25.10

TAS järjestää kokopäiväretken lauantaina 25.10. Vierailemme aamupäivällä Helsingissä muutamassa akvaarioliikkeessä (alustavasti Akvaariolinna ja Akvaariokeskus, mutta ehdotuksia otetaan vastaan). Iltapäiväksi siirrymme tutustumaan Kotkan Maretariumiin jossa meille on varattu opastettu kierros. Pääsemme vierailemaan myös hoitotiloissa. TAS kustantaa opastuksen, mutta jokainen osallistuja maksaa itse oman pääsymaksunsa (12,50 € /hlö). Päivän päätteeksi käväisemme vielä Lahden Aapelin Akvaariossa (akvaarioon.fi).

TAS:n jäsenet kulkevat retkelle kimppakyydein ja TAS hoitaa matkan polttoainekulut. Alle 12-vuotiailla tulee olla huoltaja mukana retkellä. TAS:iin kuulumattomilta peritään 25,00 euroa kyytimaksua. Matkaan lähdetään klo 8.00 lauantaiaamuna ja takaisin tullaan illalla. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, ota yhteyttä Kari Yli-Muiluun (kari.ylimuilu [at] gmail.com) viimeistään 22.10 mennessä.

HUOM: retkelle mahtuu 20 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (tällä hetkellä 4 hkl on ilmoittautunut, eli 16 sopii vielä mukaan). Ilmoita viestissäsi matkaan lähtevien nimet, heidän puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa. Kerro myös, onko sinulla käytössäsi auto ja montako kyytiisi mahtuu. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan retkelle lähtijöille.

 

13.09.2014 MUISTATHAN OSALLISTUA KUVAKILPAILUUN!

TAS järjestää kaikille avoimen valokuvakilpailun, jonka voittajan kuva valitaan ensi vuoden Botia-lehden kansikuvaksi. Lisäksi kolmen parhaan kuvan ottajat palkitaan huippupalkinnoilla:

1. Aapelin Akvaarion (akvaarioon.fi) lahjakortti, arvo 75€
2. Tampereen Akvaariokalan lahjakortti, arvo 50€
3. Lemmikkijutun lahjakortti, arvo 50€
Lisäksi kolmen eniten ääniä saaneen kuvan ottajille TAS antaa palkinnoksi vuoden 2015 maksuttoman jäsenyyden ja jos henkilö ei ole vielä TAS:n jäsen, myös maksuttoman liittymisen!

Lisätiedot ja säännöt löytyvät kuvakilpailu osiosta.
Kuvien vastaanotto päättyy seuraavana lauantaina 18.10!

 

24.09.2014 VIERAILU PETS' FRIEND AKVAARIOLIIKKEESEEN ENSI LAUANTAINA.

Vierailemme Pets' Friend akvaarioliikkeessä (Juvankatu 9, Tampere) ensi lauantaina 27.9 klo 15.00 - 17.00. Pets' Friend on viime vuonna avannut kivijalkaliikkeen entisen Safari-lemmikkiliikkeen tiloihin. Valikoima on samalla kasvanut merkittävästi. Tiedossa on hyviä tarjouksia TAS:n jäsenille ja akvaarioaiheinen tietovisa, jonka voittaja palkitaan liikkeen lahjoittamilla akvaariotuotteilla. Tapahtumassa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa.

 

16.09.2014 KUVAKILPAILU KÄYNNISTYY

TAS:n järjestää kuluvalla syyskaudella akvaariokuvakilpailun, jonka voittajille on luvassa huippupalkinnot. Lisätietoa löytyy kuvakilpailun omasta osiosta.

 

10.09.2014 SATEKIN TUOTTEITA TAAS SAATAVILLA

TAS on hankkinut ison erän Satekin akvaarion hoitotuotteita, esimerkiksi PMDD-lannoitetta, nitraattiliuosta, voimapellettejä, alunaa, ym. Näitä voi ostaa kaikkien kerhotilalla pidettävien tapahtumien yhteydessä, hinnat ovat erittäin edulliset!

Lisäksi myytävänä on laavakiviä, isommat euron kappale ja pienemmät 0,5 euroa kappale. Kiviä on kaksi isoa saavillista, joten niitä riittää isommankin altaan täytteeksi.

 

08.09.2014 AVOIMET OVET JA UUSITUN KERHOTILAN AVAJAISET ENSI SUNNUNTAINA 14 SYYSKUUTA

Tervetuloa kaikki akvaarioharrastuksesta kiinnostuneet tutustumaan seuran toimintaan ja tapaamaan muita harrastajia sekä tutustumaan seuran remontoituihin kerhotiloihin.

TAS:n jäsenillä on jälleen kerran hyvä tilaisuus kutsua mukaan myös sellaisia akvaristituttujaan, jotka eivät vielä ole seuran jäseniä. Jäseneksi liittyminen onnistuu luonnollisesti paikan päällä ja maksaessasi jäsenmaksun, ovat jäsenetusi välittömästi käytössäsi.

Tämän tapahtuman yhteydessä jäseneksi liittyvältä ei peritä liittymismaksua, joten nyt jos koskaan kannattaa liittyä joukkoon! Perinteiseen tapaan tapahtumassa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa.

HUOM! Jos et pääse paikan päälle, mutta haluat liittyä TAS:n jäseneksi edullisesti, voit tehdä sen myös täyttämällä jäsenrekisterilomakkeen. Ensi sunnuntain (14.9) aikana lomakkeen täyttäneiden ei tarvitse maksaa liittymismaksua (5 euroa), vaan syystoimikauden jäsenmaksu (9 euroa) riittää!

 

06.08.2014 SYYSKAUDEN TAPAHTUMAKALENTERI ON JULKAISTU.

Lisätietoja Toiminta - sivulla.

 

05.06.2014 KERHOTILAN PUUHA-/TALKOOPÄIVÄ SUNNUNTAINA 8.6 KLO 14:00. HUOM - MUUTTUNUT KELLONAIKA!

Sunnuntaina 8.6 kerhotilalla pidetään klo 14:00 alkaen puuhapäivä, jonka aikana järjestelemme remontin aikana varastoitua tavaraa, siirtelemme huonekaluja tuleville paikoilleen, asennamme mm. videotykin, sekä teemme kirjaston järjestelyä. Alkuperäisestä ohjelmasta poiketen emme kunnosta vielä akvaarioräkkiä. Seura tarjoaa kahvit ja pientä virvoketta.
Tervetuloa touhuamaan!

 

11.05.2014 KEVÄTVUOSIKOKOUS JA JALUSTAKAAPIN RAKENNUS ENSI SUNNUNTAINA 18.5 KLO 12.00.

Ensi sunnuntaina kello 12.00 alkaen pidetään kerhotilalla kevätvuosikokous. Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokouksen jälkeen käydään läpi eläinsuojelulain aiheuttamia toimia ja jatketaan seuralle hankitun akvaarion jalustan rakennusta. Seura tarjoaa pullakahvit, tervetuloa.

 

28.04.2014 KALAT JA VEDEN KEMIA - ESITELMÄ ENSI SUNNUNTAINA 4.5 KLO 14.00

Ensi sunnuntaina klo 14.00 alkaen biologi, akvaristi ja entisen Akvaariomaailma-lehden toimittaja Maija Karala kertoo veden kemian vaikutuksista kaloihin.

Kalalle vesi ei ole pelkkä elinympäristö. Se paitsi ui vedessä, myös juo ja hengittää sitä. Esitelmässä kerrotaan muun muassa, miksi veden kovuudella on väliä, mitä väärät vesiarvot kalan elimistölle tekevät ja kuinka neontetrat selviävät vedessä, joka on melkein etikkaa.

Kerhotilan osoitehan oli Ilmarinkatu 39 B (kellarikerros).

Tervetuloa!

 

24.04.2014. AKVAARIOKAAPIN RAKENNUSTA ENSI LAUANTAINA KERHOTILALLA - KEVÄTVUOSIKOKOUS PIDETÄÄN VASTA 18.5

Tulevana lauantaina rakennellaan Aku Kutilan johdolla hänen suunnittelema kaapisto seuran uuden 720 litraisen altaan alle. Kaappiin on tarkoitus myöhemmin sovittaa ala-allas. Luvassa on myös tietoa ja käytännön vinkkejä akvaariojalustojen ja kaappien rakennuksesta. Tervetuloa uudet ja vanhat jäsenet!

HUOM! Kevätvuosikokouksen ajankohtaa on ikävä kyllä pakko siirtää ja se pidetään sunnuntaina 18 toukokuuta klo 12.00 alkaen.

 

SÄRKÄNNIEMEN VIERAILUN UUSI AJANKOHTA ON 7.5 KLO 18.00

Ikävä kyllä joudumme siirtämään vierailua hieman myöhäisempään ajankohtaan. Vierailemme Särkänniemen Akvaariossa siis keskiviikkona 7 toukokuuta ja pidämme arpajaiset seuran hyväksi. Arpajaisissa arvotaan akvaariotarvikkeita. Huom! Kaikkien tapahtumaan osallistuvien tulee olla seuran jäseniä.

 

TAMPEREEN LEMMIKKITARVIKE OY YHTEISTYÖKUMPPANIKSI

Tampereen lemmikkitarvike Oy on liittynyt TAS:n yhteistyökumppaniksi. TAS:n jäsenet saavat siten 10 prosentin alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista esittäessään jäsenkorttinsa liikkeen myymälässä. Alennuksen saa myös verkkokaupassa antamalla tilauksen yhteydessä saman koodin, kuin Pet's Friend verkkokaupassa. Lisäksi liike lahjoittaa tuotepalkintoja Särkänniemen vierailu tapahtumien yhteydessä pidettäviin arpajaisiin.

Yhteystiedot:

Tampereen lemmikkitarvike oy
Juvankatu 9, 33710 Tampere
http://petsfriends.mycashflow.fi/

 

KEVÄTVUOSIKOKOUS LAUANTAINA 26.4 KLO 14.00

Kevätvuosikokous siirretään pidettäväksi lauantaina 26.4 klo 14.00 alkaen kerhotiloissa, osoiteessa Ilmarinkatu 39 B. Ajankohtaa jouduttiin muuttamaan, koska aikasempi päivämäärä oli keskellä pääsiäsviikonloppua.

Kevätvuosikokouksessa käsitellään vuosikokouksen sääntömääräiset asiat ja rakennetaan sen jälkeen ala-altaan mahdollistava alustakaappi 720 litraiseen altaaseen. Seura tarjoaa pullakahvit, tervetuloa!

 

22.03.2014 AKVAARIOIDEN KORJAUSPÄIVÄ HUOMENNA SUNNUNTAINA KLO 12.00 ALKAEN

Poistetaan seuralle hankitusta 720 litran altaasta etulasi huonon sauman vuoksi ja liimataan se sitten uudestaan takaisin. Lisäksi poistetaan seuran 160 litraisesta altaasta sisäsilikonisaumat. Tarjolla on hyviä vinkkejä ja käytännön opastusta akvaarioiden korjaukseen ja saumojen uusimiseen. Tervetuloa!

 

18.03.2014 RETKI KEVÄTHUUTOKAUPPAAN HELSINKIIN LAUANTAINA 29.3.2014

Helsingin akvaarioseura järjestää perinteisen huutokauppansa lauantaina 29.3.2014 (www.has.fi). TAS järjestää tilaisuuteen kokopäiväretken. TAS:n jäsenet pääsevät tapahtumaan ilman pääsymaksua ja voivat tuoda omia tuotteitaan huutokauppaan myytäväksi.

Jäsenemme kulkevat huutokauppaan kimppakyydein ja TAS hoitaa matkan bensakulut. Alle 12-vuotiailla tulee olla huoltaja mukana retkellä. TAS:iin kuulumattomilta peritään 15,00 euron kyytimaksu. Matkaan lähdetään kerhotilan edestä Tampereelta varhain lauantaiaamuna ja takaisin tullaan illalla. Myös reitin varrelta on mahdollista hypätä kyytiin.

Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan huutokauppareissulle, ota yhteyttä Kari Yli-Muiluun (kari.ylimuilu@gmail.com) 27.3.2013 mennessä. Ilmoita viestissäsi matkaan lähtevien nimet, heidän puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa. Kerro myös, onko sinulla käytössäsi auto ja montako kyytiisi mahtuu. Retken tarkempi aikataulu lähetetään ilmoittautuneille 28.3 mennessä.

 

17.03.2014 SUOMEN EKSOOTTISTEN ELÄINTEN HARRASTAJAYHDISTYSTEN LIITTO ON PERUSTETTU TURVAAMAAN MYÖS AKVAARIOHARRASTUKSEN TULEVAISUUS

Viime lauantaina olimme TAS:n hallituksen kokouksen nimittämänä perustamassa "eksoottisten" eläinten harrastusta edistävää liittoa. Tässä tiivis tietoisku liitosta:

Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liitto ry on joukon suomalaisia yhdistyksiä perustama liitto. Pyrimme edustamaan eksoottisia eläimiä, niiden harrastajia sekä jäsenyhdistyksiämme monin eri tavoin, täydentäen jäsenyhdistystemme toimintaa.

Liiton tavoitteet muodostuvat kolmesta osa-alueesta:

• Vastuuntuntoiseen eksoottisten eläinten harrastamiseen ja pitämiseen liittyvien asenteiden ja tiedon levittäminen.
• Suomessa lemmikkinä ja harraste-eläimenä pidettävien eksoottisten eläinten hyvinvoinnin edistäminen.
• Vastuuntuntoisen harrastuksen jatkumisen turvaaminen Suomessa.

Näiden tavoitteiden eteen liitto toimii monin eri tavoin. Pyrimme mm. osallistumaan julkiseen keskusteluun ja kumoamaan virheellisiä eksoottisiin eläimiin liittyviä stereotypioita, osallistumme mahdollisuuksien mukaan tapahtumiin sekä toimimme yhteistyössä mm. viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa. Tällä hetkellä merkittävä toimintamme osa-alue on eläinsuojelulain kokonaisuudistus.

Liiton toiminnasta ja kannanotoista löydät lisätietoja liiton internetsivuilta, osoitteesta www.eksoottiset.fi
On erittäin toivottavaa kertoa uudesta liitosta ihan kaikille, mitä enemmän näkyvyyttä liitto saa, sitä paremmalta harrastuksemme tulevaisuus näyttää!

 

25.02.2014 AKVAARIOKIRPPUTORI JA AVOIMET OVET TAPAHTUMA ENSI LAUANTAINA KLO 11.00-15.00

Tampereen akvaarioseuran perinteinen akvaariokirpputori järjestetään lauantaina 1. maaliskuuta seuran kerhotilalla osoitteessa Ilmarinkatu 39 B (kellarikerros) ja se on kaikille avoin ja maksuton tilaisuus. Myyntiin tuotteita saavat kuitenkin tuoda perinteiseen tapaan vain akvaarioseurojen jäsenet. Varaa mukaan käteistä, seuralla ei käy pankkikortti ja pankkiautomaattiakaan ei ole aivan vieressä. Tapahtumassa sovelletaan TAS:n akvaariohuutokaupan sääntöjä, jotka löytyvät seuran huutokauppasivulta. Samoilta sivuilta voit tulostaa myytävien tavaroiden merkitsemiseen tarkoitetut "huutokauppalaput".

11.00 - 12.00 Tavaroiden vastaanotto
12.00 - 15.00 Kirpputori / Avoimet ovet

Samassa yhteydessä järjestetään Avoimet ovet tapahtuma. TAS:in jäsenillä onkin taas tilaisuus kutsua mukaan sellaisia akvaristituttujaan, jotka eivät vielä ole seuran jäseniä. Jäseneksi voi halutessaan liittyä paikan päällä. Perinteiseen tapaan tapahtumassa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa. Tervetuloa kaikki akvaarioharrastuksesta kiinnostuneet tutustumaan seuran toimintaan ja tapaamaan muita harrastajia sekä tietysti tekemään hyviä kauppoja!

HUOM. Kerhotilan remontti ei ole vielä aivan valmis, joten varsinaiset avajaiset järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

 

11.02.2014 ENSI LAUANTAIN AVOIMIEN OVIEN TAPAHTUMA ON PERUTTU.

Kerhotilojen remontti on loppusuoralla, mutta ei vielä valmis. Tämän vuoksi Avoimien ovien tapahtuma järjestetään yhdessä Akvaariokirpputori-tapahtuman kanssa lauantaina 1.3. Tapahtuman aikataulusta ja ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 

07.01.2014 CIKLIDISTIEN KEVÄTRISTEILY TUKHOLMAN AKVAARIOLIIKKEISIIN

Ciklidistit ry on lähdössä jälleen alkaneena keväänä merimatkalle Tukholmaan ja myös HAS:n jäseniä osallistuu mukaan matkalle. TAS:n jäsenet pääsevät halutessaan myös mukaan. Jos haluat osallistua, kannattaa ilmoittautua mahdollisimman nopeasti. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 9.2.2014 mennessä sähköpostitse osoitteeseen kari.ylimuilu (at) gmail.com

Keväällä Tukholmaan

Vuoden 2014 kevätristeily Tukholmaan tehdään perinteitä noudattaen Viking Linen m/s Mariellalla. Lähtö Katajanokan terminaalista, Helsingistä perjantaina 14.3.2014 kello 17.30. Menomatkalla nautimme buffet-illallisen heti laivan lähdettyä. Aamulla aamiaisen jälkeen laiva saapuu Tukholmaan klo 10.00 paikallista aikaa ja jatkamme tuttuun tapaan tilausbussilla kiertelemään akvaarioliikkeitä. Tarkempi ohjelma ja tutustumiskohteet selviävät myöhemmin. Esityksiä ja toiveita saa esittää ilmoittautumisen yhteydessä. Laiva lähtee takaisin kohti Helsinkiä kello 16.30 paikallista aikaa. Paluumatkalle on jokaiselle varattu illalliskuponki, joka käy kaikkiin laivan ravintoloihin. Aamulla aamiaisen jälkeen laiva on takaisin Helsingissä kello 10.10.

Matkan hinta:

Risteilyn hintaan sisältyy illallinen ja aamiainen meno- ja paluumatkalla sekä hyttipaikka. Kaikki hytit ovat B4 hyttejä, ilman ikkunaa. Hyteissä on neljä vuodepaikkaa. Bussin kustannus jaetaan osallistujien kesken ja se lisätään risteilyn hintaan (Bussin hinta on ollut edellisvuosina n. 20-30 euron luokkaa, per henkilö). Mikäli haluat seurueellesi koko hytin käyttöösi, hinta määräytyy hyttiin majoittuvien yli 12 vuotiaiden henkilöiden mukaan. Muutoin hyttipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. alle 12 vuotiaita ei lasketa mukaan henkilömäärään. Alle 12 vuotiaiden lasten hinnat saat kysymällä sähköpostilla. Risteilyllä on voimassa varustamon ikärajat.

henkeä hytissä /hinta aikuinen /hinta junnu 12-17 vuotta
4/ 126€/ 72€
3/ 140€/ 85€
2/ 166€/ 112€

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 9.2.2014 mennessä sähköpostitse osoitteeseen kari.ylimuilu (at) gmail.com

 

09.12.2013 VIERAILU SÄRKÄNNIEMEN AKVAARIOON JA ARPAJAISET

Nyt keskiviikkona 11.12 TAS järjestää perinteisen tutustumiskierroksen Särkänniemen Akvaarioon. Kierroksen jälkeen pidämme arpajaiset seuran hyväksi. Arpajaisissa arvotaan yhteistyökumppaneiden lahjoittamia akvaariotarvikkeita. Vierailu alkaa klo 18.00. Ovet saattavat olla suljettuina myöhemmin, joten olkaa ajoissa perillä.

Huomioittehan, että kaikkien tapahtumaan osallistuvien tulee olla seuran jäseniä.

Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat jäsenet!

 

02.12.2013 PIKKUJOULUT LAUANTAINA 14.12 KLO 17.00 - 23.00

Tampereen akvaarioseura järjestää pikkujoulut tällä kertaa Aku Kutilan asunnossa Takahuhdissa lauantaina 14.12 klo 17:00 - 23:00. Ohjelmassa on mm. jouluruokailua, sekä muuta purtavaa glögin kera Akun luona. Omia juomia voi myös halutessaan tuoda. Iltaa voidaan myöhemmin siirtyä jatkamaan keskustaan.

Ilmoittautumiset Akulle sähköpostiosoitteeseen: aku.kutila@gmail.com. Asunnon koosta johtuen väkeä ei mahdu rajattomasti (noin 20 henkeä). Aku kertoo tarkemman osoitteen ilmoittautuneille.

Lämpimästi tervetuloa kaikki uudet ja vanhat jäsenet!

 

14.11.2013 MERIVESIAKVAARION HOITO SUNNUNTAINA 01.12.2013 KLO 16.00

Aku Kutilan esitelmä merivesiakvaarion ylläpidosta. HUOM. Ilmoittautuminen etukäteen Aku Kutilalle (aku.kutila (at) gmail.com) perjantaihin 29.11 mennessä. Esitelmä aloitetaan syysvuosikokouksen jälkeen samassa tilassa.

 

14.11.2013 SYYSVUOSIKOKOUS SIIRTYY SUNNUNTAIHIN 01.12.2013

Syysvuosikokous pidetään ennakkotiedoista poiketen su 1.12.

Valitaan toimihenkilöt sekä vahvistetaan talousarvio ja toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle. Tehdään katselmus ja kirjataan kommentteja hallituksen valmistelemasta yhdistyksen sääntöuudistuksesta. Seura tarjoaa kahvit ja pullat. Tervetuloa!

HUOM. Koska seuran kerhotilan remontti on edelleen pahasti kesken, kerhotilan avajaiset on siirretty toiseen ajankohtaan, joka ilmoitetaan myöhemmin. Samasta syystä syysvuosikokous aloitetaan kokoontumalla seuran kerhotilan edustalle klo 14.00 ja tästä siirrytään klo 14.15 jatkamaan kokousta toiseen paikkaan.

 

30.09.2013: HUUTOKAUPPA ENSI LAUANTAINA, APUASI TARVITAAN!

Mukavasti on porukkaa ilmoittautunut mukaan talkoisiin, mutta vielä lisää apujoukkoja kaivattaisiin! Etenkin juoksijoita tarvittaisiin lisää, jotta homma pysyisi mukavan kevyenä kaikille. Juoksijan työnkuvahan on viedä huudettu tuote huutajalle ja rahastaa huutaja. Ei ole siis ollenkaan paha nakki, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta. Samalla voi hyvin osallistua myös huutoihin ja taukoja saa ja täytyykin pitää. Koko päiväähän ei tarvitse olla käytettävissä, vaan juoksijana voi toimia vaan esimerkiksi yhden huutojakson ajan. Myös järjestelyihin aamulla ja iltapäivällä olisi hyvä saada vielä lisää apuja.

Vapaaehtoiset voivat ilmoitella itsestään osoitteeseen kari.ylimuilu@gmail.com

Lue lisää tietoja huutokaupasta Huutokauppasivulta.

 

23.09.2013: RETKI HELSINKIIN ENSI LAUANTAINA 28 SYYSKUUTA


Vielä ehdit ilmoittautua mukaan Tampereen Akvaarioseuran Helsingin retkelle!


TAS järjestää kokopäiväretken Helsinkiin lauantaina 28.9 Vierailemme aamupäivällä muutamassa akvaarioliikkeessä (alustavasti Akvaario Kurki, Akvaariolinna ja Akvaariokeskus, mutta ehdotuksia otetaan vastaan). Iltapäiväksi meille on varattu opastettu kierros Sea Life Helsingissä. Pääsemme hyvin todennäköisesti vierailemaan myös hoitotiloissa. TAS kustantaa opastuksen, mutta jokainen osallistuja maksaa itse oman pääsymaksunsa.

 

10.09.2013: AVOIMET OVET TAMPEREEN AKVAARIOKALASSA LAUANTAINA 14.9


Vierailemme Tampereen Akvaariokalassa (Pinninkatu 25, 33100 Tampere) 14.9 liikkeen normaalin aukiolojan jälkeen klo 15.00 - 17.00. Akvaariokalassa on tehty kesällä remonttia ja tilat ovat uudistuneet reilusti. Vierailun ajan kaikki TAS:in jäsenet saavat 20% alennuksen kaikista liikkeen tuotteista. Lisäksi järjestetään akvaarioaiheinen tietovisa, jonka palkintona on Dr.Bassleer kalanruokapaketti.

TAS:in jäsenillä on nyt myös hyvä tilaisuus kutsua mukaan sellaisia akvaristituttujaan, jotka eivät vielä ole seuran jäseniä. Jäseneksi liittyminen onnistuu paikan päällä ja maksaessasi jäsenmaksun, ovat jäsenetusi välittömästi käytössäsi. Perinteiseen tapaan tapahtumassa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa. Tervetuloa kaikki akvaarioharrastuksesta kiinnostuneet tutustumaan seuran toimintaan ja tapaamaan muita harrastajia!

 

04.09.2013: AKVAARIOHUUTOKAUPPA LAUANTAINA 5 LOKAKUUTA

TAS järjestää akvaariohuutokaupan ennakkotiedoista poiketen lauantaina 5.10.

Tänä vuonna ostamaan saa tulla kuka tahansa, ilman pääsymaksua. Myytäväksi tavaraa saavat tuoda perinteiseen tapaan kaikkien akvaarioseurojen jäsenet. Huutokauppapaikkana toimii Pitkäjärven koulu (Vatialantie 4 A, 36240 Kangasala). Parkkitilaa löytyy reilusti koulun pihasta ja ajoaika Tampereen keskustasta koululle on noin 15 min. Paikalle pääsee keskustasta hyvin myös bussilla nro 70 (Väinö Paunu).

Tavaroiden vastaanotto alkaa klo 10.00 ja itse huutokauppa klo 12.00. Huutokauppapäivän tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Huutokauppapäivänä tarvitaan jälleen runsaasti talkooapua heti aamusta, klo 9.00 alkaen, huutokaupan aikana ja huutokaupan jälkeen loppusiivoukseen. Paikalla ei välttämättä tarvi siis olla koko päivää. Olisi tärkeää saada huutokauppapäivänä mahdollisimman monta aktiivista seuralaista rakentamaan yhteistä tapahtumaa. Jos olet kiinnostunut antamaan oman panoksesi tapahtuman onnistumiseksi, ota yhteyttä Kari Yli-Muiluun sähköpostitse (kari.ylimuilu@gmail.com).

 

13.06.2013: SEURA REMONTOI TILOJAAN KESÄN/SYKSYN 2013 AIKANA: TALKOOAPUA TARVITAAN!

Hallitus on yksimielisesti todennut, että seuran tilojen seiniä viimeiset kymmenen vuotta koristanut neuvostoliittolaisen sukellusveneen sininen ei ole enää jären trendikäs väri, joten on päätetty että tiloille laaditaan perusteellinen pintaremontti.

Tarkoituksena on tulevan kesän ja syksyn aikana viikonloppupainotteisesti käsitellä tilojen lattiat ja seinät uusilla pinnotteilla, sekä uusia tilan kattomateriaali. Samalla hankkiudutaan eroon myös vanhoista huonekaluista ja hankitaan tilalle ajanmukaisempia ja tilojen käyttötarkoitusta paremmin vastaavia.

Työhön tarvitaan remonttiryhmä joka kykenisi uhraamaan jokusen viikonlopun tulevasta kesästä ja mahdollisesti syksystään telojen ja pensseleiden kanssa heilumiselle. Sinun ei tarvitse olla MacGyver tai Puuha Pete kunhan intoa ja talkoohenkeä löytyy ja pieni hikoilu ei pelota. Remonttiryhmälle tarjoillaan rempan aikana evääntynkää ja virvoketta hengissäpitimiksi.

Seura järjestää paikalle tarvittavat materiaalit työn suorittamiseksi, mutta mikäli sinulta on jäänyt omien remonttiesi jäljiltä ylimääräiseksi telaa, pensseliä tms. soveltuvaa työvälinettä, ota ihmeessä mukaan.

Mikäli myös tunnet jonkun jolla on luvat sähkötöiden tekemiseen ja joka olisi halukas osallistumaan seuran toimintaan tekemällä parit valaisinjohdotukset, älä epäröi vihjaista allekirjoittaneelle.

Jos remppahinku ei ota hiljentyäkseen, laita mailia suoraan aku.kutila(ät)gmail.com. Tarkemmat ajankohdat remontin suorittamiseksi voidaan osallistuvien kesken sopia sähköpostikeskustelun välityksellä, joten kesälomailijoiden ei tarvitse perua Thaimaanmatkojaan remppatalkoiden vuoksi.

Tervetuloa mukaan!

Tampereen Akvaarioseura ry
Ilmarinkatu 39 B (kellarikerros)
33500 TAMPERE

© 2020 Tampereen akvaarioseura ry | Webdesign by Aapeli Kutila